Dr. Ábel Tatjana

Diabetológia

Belgyógyász, diabetológus, lipidológus

Teljes bemutatkozás

Általános orvosi diplomámat 1990-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szereztem. 1990–1992 között a Magyar Tudományos Akadémia Tudományos Minősítő Bizottságának ösztöndíjasa voltam. 1990-től 1999-ig a SOTE III. Belklinikáján dolgoztam. 2000-től az Országos Gyógyintézeti Központ Anyagcsere Ambulanciáján, megszűnése után a Honvéd Kórház belgyógyászati szakrendelésén dolgozom főorvosként. 2010 óta ismét tanítok és vizsgáztatok a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán egyetemi adjunktusként.

Rendszeresen publikálok szakmai lapokban. Emellett tankönyvet, könyveket szerkesztettem, több könyvfejezetet írtam magyar és angol nyelven. Hazai és nemzetközi tudományos lapoknak rendszeresen lektorálok. Előadásokat tartok a diabetológia, lipidológia, hipertónia és obezitás tárgykörében. 2016-ban PhD tudományos fokozatot szereztem.

A következő díjakban részesültem: Markusovszky Lajos-díj (2009), Előadói díj az MSZKT és az MTA Mikroelem Munkabizottság Szabadgyökök és Mikroelemek Miniszimpóziumán (2010), Professzor Fehér János Alapítvány díja (2012), Budaörs Egészségügyéért díj (2015), „Táplálkozástudományi kutatások” című VI. PhD konferencia különdíja (2016).

Tagja vagyok a Magyar Atherosclerosis Társaságnak, a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a Magyar Hypertonia Társaságnak, a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Májkutatási Társaságnak és a Magyar Kardiológusok Társaságának, 2015 óta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége Tudományos Bizottságának. A Magyar Orvosi Kamara budapesti és országos küldöttje vagyok. 

A Budaörsi Egészségügyi Központban 2005. augusztus 1-jétől dolgozom.