Dr. Bátori Beáta

Csecsemő- és gyermekgyógyászat, diabetológia
Teljes bemutatkozás

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1991-ben szerzett orvosi diplomát, az egyetemi évek után akkori nevén a Somogy Megyei Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályán kezdett dolgozni. 1996-ban tett szakvizsgát csecsemő- és gyermekgyógyászatból,1997-től pedig házi gyermekorvosi- és iskolaorvosi tevékenységet látott el, miközben 2000-ben az ifjúsági és iskola-egészségtan szakvizsgát is megszerezte.

"2006-tól a Kaposi Mór Oktató Kórházban részt vettem diabéteszes gyerekek ellátásában, gondozásában, a diabetológiai szakképesítés megszerzése előtt pedig a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinikán voltam szakmai gyakorlaton, illetve szintén Kaposváron felnőtt diabetológiai-, nefrológiai- és szemészeti diabéteszes retinopátiás gondozóban gyakoroltam hivatásomat. 2011-ben diabetológus minősítést kaptam, EPLS szakképesítést szereztem, majd 2014-ben diabetológiai licensz vizsgát tettem. 2011-től 2014-ig dolgoztam a Dombóvári Szent Lukács Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályán, 2012-től 2015-ig pedig a Kapos Mór Oktató Kórház SBC- Gyermeksürgősségi részlegén, illetve 2011 óta jelenleg is gyakorlom hivatásomat a Csecsemő és Gyermekosztályon.

2014-től házi gyermekorvosi-, iskola-egészségügyi tevékenységet láttam el a Balatonszárszói Házi Gyermekorvosi körzetben, 2017-től pedig Dombóváron a 1. Házi Gyermekorvosi Körzetben. Időközben 4 éven át a Kaposvári Egyetemen csecsemő- és gyermekgyógyászatot, járványtant és fertőző betegségeket oktattam, 2018-tól 2019-ig pedig a PTE Kaposvár Védőnői Szakirányú felsőfokú képzés keretein belül csecsemő- és gyermekgyógyászatot tanítottam" - meséli szakmai pályájáról dr. Bátori Beáta.