Prof. Dr. Molvarec Attila Prof. Dr. Molvarec Attila Szülészet-nőgyógyászat, endokrinológia

Prof. Dr. Molvarec Attila

Prof. Dr. Molvarec Attila

Szülészet-nőgyógyászat, endokrinológia

Prof. Dr. Molvarec Attila szülész-nőgyógyász és endokrinológus, hipertonológus (magasvérnyomás-betegség specialista), ultrahang-specialista, az MTA doktora

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1997-ben szereztem általános orvosi diplomát. Az egyetem elvégzése után 2007-ig a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikai Csoportjánál, 2007 óta a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgozom. Jelenlegi beosztásom osztályvezető egyetemi adjunktus. Szülészet-nőgyógyászati és endokrinológia szakvizsgával, hipertonológia licencvizsgával és felsőfokú („C” típusú) szülészet-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztikai jártassági vizsgával rendelkezem. A londoni székhelyű The Fetal Medicine Foundation (FMF) akkreditált az I. trimeszteri ultrahang szűrővizsgálatok (tarkóredő, orrcsont, ductus venosus áramlás, tricuspidalis áramlás) végzésére (FMF ID:149579).

Az általános szülészeti-nőgyógyászati témakörök mellett szűkebb szakterületem a terhespathológia (kóros terhességek), a szülészet-nőgyógyászati ultrahang-diagnosztika és a nőgyógyászati endokrinológia. Tagja vagyok a habituális vetélők kivizsgálásával és kezelésével foglalkozó HABAB Bizottságnak. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán a szülész-nőgyógyász rezidensek és szakorvosjelöltek képzésében mentorként és tutorként részt veszek.

2007-ben a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának keretén belül doktori (Ph.D.) fokozatot szereztem a terhességi magas vérnyomás témakörében. 2017-ben sikeres védést követően elnyertem a Magyar Tudományos Akadémia doktora címet. Fő tudományos érdeklődési területem a terhespathológia és a reproduktív immunológia. Tagja vagyok a Semmelweis Egyetem Regionális, Intézményi Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának és a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének. Szerkesztője (Associate editor) vagyok a BMC Pregnancy & Childbirth és BMC Women’s Health nemzetközi tudományos folyóiratoknak. Tagja vagyok továbbá a Magyar Nőorvosok Lapja, a Pregnancy Hypertension: An International Journal of Women’s Cardiovascular Health, az American Journal of Clinical and Experimental Immunology és az International Journal of Case Reports in Medicine szerkesztőbizottságának.

Vezetőségi tagja vagyok a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Endokrinológiai Társaságnak, tagja vagyok a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak, a Magyar Menopausa Társaságnak, a Magyar Hypertonia Társaságnak, valamint az International Society for the Study of Hypertension in Pregnancy nemzetközi társaságnak.

Két alkalommal nyertem el a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját, illetve az International Society for the Study of Hypertension in Pregnancy Fiatal Kutatói Díját. Elnyertem továbbá a Richter Gedeon Kutatási Pályadíjat, valamint az Egon és Ann Diczfalusy Alapítvány Fiatal Kutatói Díját. Posztdoktori ösztöndíjjal 6 hónapot töltöttem Japánban a Toyamai Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Tanulmányút keretében a Freiburgi Albert-Ludwigs Egyetem Női Klinikáján jártam Németországban.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek