Dr. Reszler Beáta Dr. Reszler Beáta Szülészet-nőgyógyászat, endokrinológia

Dr. Reszler Beáta

Dr. Reszler Beáta

Szülészet-nőgyógyászat, endokrinológia

Hajlamos vagyok a nőt holisztikusan szemlélni. Szépségünk testi és lelki egészségünkből, elégedettségünkből fakad. A nőgyógyászat úgy szolgálja elégedettségünket, hogy női princípiumaink kiteljesedésében vállal szerepet, mint a gyermekvállalás és szexualitás. Tisztelettel és ismereteim folyamatos fejlesztésével igyekszem tehát a munkámat végezni. 

Eső szakmám a szülészet-nőgyógyászat.

Ennek a szakmának a szépsége, hogy leginkább a megelőzésre koncentrál. A rendszeres rendelői gondozás egyik célja, hogy a női (várandósság esetén magzati) egészséget megőrizzük. A másik célja az, hogy a kezdődő betegségeket időben kiszűrjük és az egészséget, ha lehet, helyreállítsuk.

Számos ellátása során az orvos megtapasztalja, hogy olykor az egészség életmód váltással őrizhető meg, azonban előfordul az is, hogy egy megfelelő időben elkezdett gyógyszeres kezelés fogja nagyobb valószínűséggel megelőzni a kórházi nagyműtétes beavatkozást.

Az elkövetkező időkben az egészségügy is egy feltartóztathatatlan átalakuláson fog végbemenni. Naponta jelennek meg technológiai újítások, de ezzel párhuzamosan a lehetőségek egyre drágulnak, az elérhetőségük korlátozottá válik.

Összefoglalva, az egészség megőrzésének fontossága alig változik!
Mindezt felismerve, ráépítve az előző tapasztalataimra, az endokrinológia és anyagcsere betegségek témában is szakképesítést szereztem. A kórházi munkát magam mögött hagytam, de fontosnak tartom, hogy rendelői körülmények között az állami finanszírozásban és a magánellátásban is dolgozzak. Hiszem azt, hogy a jövőben a két fajta ellátás egymás kiegészítőjeként, és nem egymás alternatívájaként fog működni.

Állapotváltozásainkat nem csak a legújabb technológiai műszerekkel tudjuk kimutatni, hanem önmegfigyeléssel is. Az orvos által irányított betegoktatás világviszonylatban terjed, például allergiák esetében, a cukorbetegségben, legújabban pedig a ciklusdiagnosztikában. Utóbbi témában a FEMM (Fertility Education & Medical Management) nemzetközi szervezete által folyamatos képesítésben részesülök.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek