Dr. Tóth Károly szülészet-nőgyógyászat

Dr. Tóth Károly szülészet-nőgyógyászat

A Genium szülész-nőgyógyász szakorvosa, főállásban az Uzsoki Utcai Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán dolgozik. Korábban a Flór Ferenc Kórház Szülészeti Osztályán vezetett szüléseket, végzett műtéteket. Az általános szülészet-nőgyógyászaton túl fő érdeklődési területe a terhesgondozás, a változó kor és a menopauza utáni állapot, valamint az endoszkópos sebészet.

“Vidékről, egyszerű családból származom.Az egészségügyi szakközépiskola után a budapesti Semmelweis Egyetem Orvostudományi karára felvételiztem sikeresen. Már az egyetem harmadévétől dolgoztam, eleinte műtősfiúként, később mentőzni kezdtem. Ötödév után letettem a mentőtisztivizsgát, és két évet mentőtisztként töltöttem az Országos Mentőszolgálatnál. Főleg tapasztalatszerzés volt a cél.
2005ben szereztem meg az általános orvosidiplomát.

Ezt követően rezidensként a Semmelweis Egyetem II.sz.Női Klinikán kezdtem a szülészet-nőgyógyászati tanulmányaimat, az alapokat itt sajátítottam el. A rezidensi képzés után vidéken néztem munka után, s a székesfehérvári megyei kórházban kaptam állást. Az ott töltött csaknem öt év alatt rengeteget tanultam, jelentős gyakorlatra tettem szert. A manapság általános orvoshiányból, kórházbezárásokból fakadó túlhajszoltság miatt úgy éreztem, váltanom kell. 2012. tavaszától a Róbert Károly Magánklinikán dolgoztam, de 2014-től a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Szülészeti Osztályán, 2018 óta pedig az Uzsoki Utcai Kórházban folytatom a szülészeti és nőgyógyászati munkát. Az általános szülészet-nőgyógyászaton belül az utóbbi időben igyekszem nagyobb hangsúlyt fektetni az endoszkópos műtétekre, változókori panaszok kezelésére, és a vizelettartási problémák korszerű műtéti megoldására.

Szülésvezetés? A szülés maradjon egytermészetes folyamat. Magam részéről a háborítatlan szülést támogatom. Nyilván ha probléma van, akkor közbe kell lépni, de ha nincs, akkor haladjon a maga természetes módján.

Hobbi? Szeretek a természetben lenni, sétálni, kirándulni, csak kint legyek a jó levegőn. Amikor tehetem, futok, kerékpározom vagy úszom.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek