Nagy Zoltán

Audiológus szakasszisztens
Teljes bemutatkozás
Mi a története annak, hogy az audiológia területét választotta? Mi tetszett meg benne?

Még a középiskolai gyakorlaton tetszett meg az audiológia. Férfiként elvarázsoltak az ezen a területen alkalmazott gépek. Mindig szerettem a fizikát és a hangtan, a hullámtan ismerete ebben a szakmában elengedhetetlen.

Milyen tapasztalatokat szerzett eddig?

Több mint húsz éve dolgozom a területen. Számtalan különböző aspektusából megismertem a szakmát. Amit itthon nem tudtam megtanulni, azt külföldi anyagok olvasásából sajátítottam el. Minden érdekelt és ebben a szakmában minden nap új ismeretekre lehet és szükséges is szert tenni, hiszen fejlődik a technológia.

Ha három dolgot kellene mondani, amit nagyon szeret a munkájában, mi lenne az?

A. Szeretem, hogy sosem ugyanolyan két vizsgálat, hiszen emberekkel foglalkozom és minden ember más.
B. Szeretem, hogy gondolkodnom kell, hiszen összefüggéseiben kell látni az egyes mérési eredményeket és a problémák megoldása eszerint módosul.
C. Szeretem, hogy egy nagyszerű csapat tagja vagyok, ahol mindenki azért dolgozik, hogy minőségi ellátást nyújthassunk a hozzánk forduló embereknek.

Mi a célja az audiológia területén?

Szeretnék szakmailag fejlődni.

Mire törekszik mindig a munkája során?

Szerintem a precizitás és hitelesség a két legfontosabb tulajdonság ezen a területen, így ennek megfelelően dolgozom.

Mi a kedvenc „témája/kórképe” az audiológián belül? Miért találja ezt olyan különlegesnek?

Kedvenc kórképem nincsen, de általánosságban elmondható, hogy mindig örömet okoz, ha idejében sikerül diagnosztizálni egy elváltozást, így előzve meg egy, a későbbiekben kialakuló súlyosabb problémát.

Hogyan töltődik fel? Mit csinál szívesen, amikor épp nem a szakmájának él?

Zenét hallgatok és fotózom. A fotózás különösen fontos az életemben, hiszen kiélhetem kreativitásom. Ha boldog vagyok, azért fontos, ha pedig rosszabb napok jönnek, ez mindig felvidít, megnyugvást hoz.