Plajer Alexandra

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem meg alapfokozatomat, majd mesterképzésre szintén az intézménybe jártam. Már az egyetem alatt is fontosnak tartottam gyakorlati tapasztalatok megszerzését, ezért önkéntes munkát vállaltam traumatológiai és ortopédiai osztályokon és a prevenció területén is tapasztalatokat szereztem különböző sportcsapatoknál. Pályámat az Országos Sportegészségügyi Intézetben kezdtem, ahol a járóbeteg ellátás során széleskörű tapasztalatokra tettem szert a sportsérülések ellátásában, valamint alkalmam nyílt részt venni gyógytornászok és medikusok angol és német nyelvű oktatásában. Ezt követően a magánegészségügyben helyezkedtem el, ahol fekvőbeteg ellátás (ortopédiai osztályon) és ambuláns gyógytorna keretein belül gyakorlom szakmám. A TritonLife csapatához 2021 óta tartozom.

Szakmailag legfőbb érdeklődési területeim a váll-vállöv rehabilitáció, és a sérülés prevenció. Az utóbbi években több kutatásban is részt vettem a témában, valamint szakmai konferenciákon adtam elő. A közelmúltban részt vehettem az angol gyógytornász képzés hallgatóinak traumatológia oktatásában is.

Nagyon fontos számomra a tudásom naprakészen tartása, a legfrissebb szakmai ajánlások és evidencia alapú technikák ismerete, ezért új-és új szakmai továbbképzéseken veszek részt.

Gyógytornászként fontosnak tartom a precíz vizsgálatot, átfogó látásmódot és egyénre szabott terápiát, hogy a hozzám látogatóknak minél hatékonyabban tudjak segíteni a kitűzött cél elérésében. A pácienseimtől érkező visszajelzések alapján emellett nagyra értékelik közvetlen hozzáállásom, amely miatt jó hangulatban telnek az együtt töltött órák.

Szakmai továbbképzéseim:

2021- Maitland Manuálterápiás Koncepció (folyamatban)- All-right Bt.

2021 FDM2- Oriolus-Med Kft.

2021 FDM1- Oriolus-Med Kft.

2021 Modern Scoliosis Terápia- Horvát Krisztina ISST Schroth Instruktor

2021 Flossing- Oriolus-Med Kft.

2020 A nyaki gerinc vizsgálata és kezelése- 3NS TEX

2020 Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában- 3NS TEX

2020 Neurodinamika-neurogén panaszok funkcióvizsgálata és kezelése- 3NS TEX

2019 Mulligan II. – Viszen Kft.

2019 Mulligan I. – Viszen Kft.

2018  McKenzie B

2018 McKenzie A

2017 Funkcionális vizsgálat, avagy „up to date” gyors tesztek a mindennapokra- Thera-Team

2017 Funkcionális Elasztikus Taping Bevezető alaptanfolyam- 3NS TEX

Nyelvismeret:

angol- felsőfok

német- középfok

szlovák- középfok