Dr. Bálint Lehel Dr. Bálint Lehel Ortopédia

ORTOPÉDIA

Dr. Bálint Lehel

Dr. Bálint Lehel

Ortopédia

ORTOPÉDIA

Ortopéd Sebész Specialista – Felnőtt mozgásszervi betegségek specialistája, különös tekintettel a csípő-, térd- és vállbetegségek illetve a sportsérülések kezelésésre

Ortopéd Sebész Specialista – Felnőtt mozgásszervi betegségek specialistája, különös tekintettel a csípő-, térd- és vállbetegségek illetve a sportsérülések kezelésésre

Miért orvos és miért az adott szakterület? Mi a története annak, hogy ezt a szakmát/területet választotta?

Mindig is vonzódtam a mechanikai szerkezetekhez és azok megjavításához. Máig is szeretek motorokat bütykölni, ezermesterkedni. Az ízületek és a mozgató vázrendszer gyógyítása is hasonló kihívásokat rejt.

Milyen tapasztalatokat szerezzett eddig? Hol tanult, hol dolgozott, mivel/kivel foglalkozott eddig?

1992-ben diplomáztam a Pécsi Orvostudományi Egyetemen mint általános orvos, és 1997-ben szereztem meg az ortopéd szakorvosi szakképesítést dícsérettel. 2005-ben „Summa cum laude” minősítessel védtem meg tudományos téziseimet a „Szisztémás antibiotikus megelőzés és infekció-kontroll a nagyízületi protézis beültetések során” tárgyában, mellyel PhD minősítést szereztem.

A Pécsi Orvosi Egyetem Ortopéd Klinikáján dolgoztam, mint osztályvezető tanársegéd, ahonnan 1999-ben Los Angelesbe kerültem ahol a UCLA ösztöndíjasaként tudományos, kutató munkát végeztem. Ösztöndíjasként megfordultam még többek között Németországban, az USA-ban, Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban és Ausztriában. 2004-ben az Egyesült Királyságba hívtak dolgozni, ahol több mint, 10000 műtétet végeztem. Tagja illetve alapító tagja vagyok néhány nemzetközi szervezetnek, többek között: Angol Királyi Sebészi Társaság (FRCS), Európai Ortopéd Társaság (EFORT), Amerikai Ortopéd Társaság (AAOS), Nemzetközi Ortopéd Társasaág (SICOT), Magyar Ortopéd Társaság (MOT), Hungarian Orthopaedic Legion (HOL), Magyar Váll és Könyöksebészek Társasága. Projekt vezetője voltam számos kutatásnak, illetve bírálóként tevékenykedem a nemzetközi szakmai folyóiratoknál. Több, mint 40 tudományos közleményem jelent meg nemzetközi tudományos folyóiratokban, és több mint 100 nemzetközi kongresszuson vettem részt mint előadó.

Magyarországon szintén részt veszek tudományos projektek irányításásban és szelektíven műtéteket is végzek magánkórházakban.

 

Ha egy dolgot kellene mondani, amit nagyon szeret a munkájában, mi lenne az?

Ha elégedett a beteg, és fájdalmatlan, teljes életet tud élni.

Milyen céllal csinálja? Mik a hosszútávú célok ezen a területen?

Célom, hogy a legtöbbet hozzam ki a munkámból is mindig minden körülmények között a maximumon teljesítsek.

Mire törekszik mindig a munkája során?

Professzionális, beteg központú hozzáállás.

Mi a kedvenc területe a foglalkozásán belül? 

Ízületi endoprotetika és a technikai újdonságok alkalmazása a szakterületemen.

Newsletter

Do not miss our promotions, be first informed about our novelties!

Tritonlife BLOG

Go to the blog
Visszahívást kérek