Dr. Gyarmati Csaba Dr. Gyarmati Csaba Plasztikai sebész-bőrsebész szakorvos

DERMATOLOGY

Dr. Gyarmati Csaba

Dr. Gyarmati Csaba

Plasztikai sebész-bőrsebész szakorvos

DERMATOLOGY

A páciensei úgy tartják, ő az a bizonyos "szerethető" orvos, amilyenre minden beteg vágyik. Vajon mivel lehet kiérdemelni egy ilyen felemelő státuszt, amely néha minden szakmai elismerésnél többet ér? 

Motiváció

Gyulai vagyok, anyám fogorvos, apám állatorvos volt. Kisgyerekként sok állatom volt és imádtam őket, nyulat tenyésztettem, japán csirkét, kacsát, azzal kerestem meg a zsebpénzemet. Nyaranta meg azzal, hogy mentem apámmal tyúkot oltani. Hajnalonként ott ültünk a disznóólban, szedte ki a kocából a kismalacot. Megmutatta, hogy kell újraéleszteni, nyomogattam, masszíroztam, és jó volt látni, ahogy megbarátkozik az evilági léttel. Rengeteg tehén ellésnél is ott voltam. Így aztán már kicsi gyerekként megtanultam - akkor még csak az állatokon keresztül - hogy minden bajban lévő élőlénynek segítséget kell nyújtani. Természetessé vált számomra a vér látványa, és már akkor is csak egy dolog motivált: menteni az életet, visszaadni az egészséget.

Ha apukám éppen nem volt otthon, és bekopogott hozzánk egy gazda, hogy baj van az állatával, kikérdeztem, mik a tünetek, és bár írni még alig tudtam, bekörmöltem az édesapámmal közös üzenőfüzetünkbe például hogy: "Árpád utca 3. Disznó, orbáncos." Édesapám azt mondta, legyek állatorvos, mert nagyon jó diagnózisokat állítok fel. Volt is kedvem hozzá, de mire felnőttem, megváltozott a világ, és elfogytak körülöttünk az állatok - miközben mindenki állatorvos akart lenni. Én meg arra gondoltam, mivel a történelem is nagyon érdekelt, hogy akkor inkább régész leszek. Erre anyám kétségbeesett, hogy azt nem lehet, mert van olyan ismerőse, aki csontvelő gyulladást kapott az ásatás közben. Azt ő nem engedi. Így jött az ötlet, hogy ha nem állatorvosira, akkor orvosira megyek.

És felvettek!

Szegedre jártam, nagyon jó hely volt. Amikor végeztem, Kecskemétre kerültem, a Honvéd kórházba, ahol már akkoriban is végeztek laparaszkópos műtéteket. Azért volt különösen jó lehetőség ez számomra, mert akkor még volt sorkatonaság, és sok kiskatona került be a kórházba. Ráadásul éppen megnyitották a polgári betegek előtt is a kórházat. Rengeteg munka volt, jutott nekem is bőven. Mire szakvizsgázni mentem, már 500 műtéten voltam túl.

Vágytam rá, hogy valami olyasmit is csinálhassak a sebészetben, amit még nem csináltam. Átjárt hozzánk a megyei kórházból dr Mary Béla, aki sentinel nyirokcsomót, melanómát, blockdiszekciókat operált, és mindig engem osztottak be hozzá. Szerettem mellette dolgozni, mert lehetett tőle kérdezni. Akkor határoztam el, hogy én is ezt fogom csinálni! Később aztán kamatoztathattam is a tőle kapott tudást. Megtanultam az esztétikai műtéti technikákat is: létezik egy olyan esztétikai eljárás, amelyet Európában én végeztem harmadikként, ez a "body tight" nevű beavatkozás. Rádió frekvenciával kis lyukon bemegyünk összehúzzuk a bőrt, a zsírt kiszívjuk. De az érdeklődésem középpontjában mégis a gyógyítás maradt, és elsősorban a bőrdaganatok műtéti kezelése. A Róbert Károly Magánkórházban is ezt a tudásomat bocsátom a gyógyulni vágyók szolgálatába.    

Orvos család                 

A családomban szinte mindenki orvos. Két gyerekem van, 21 és 22 évesek. A lányom vendéglátást és idegenforgalmat tanul. A fiam pedig most kezdte az orvosit. Szóval minden bizonnyal folytatja a családi tradíciót, és ő is orvos lesz. Ahogy én apámtól tanultam a gyógyítás szeretetét, én is sok mindent átadok a fiamnak abból, amit én kaptam. Néha kimegyünk együtt a piacra, veszünk bőrös malacot, és megtanítom neki rajta a különböző varrási technikákat.. Biztosan jó orvos lesz, hiszen látja rajtam, micsoda öröm, ha sikerül meggyógyítani egy embert.

Mert számomra az mindennél nagyobb boldogság.

Newsletter

Do not miss our promotions, be first informed about our novelties!

Tritonlife BLOG

Go to the blog
Please call me back