2017. 08. 31.

A NEGYEDIK GYEREK ÉS MIND RÓBERT GIDA!

„Mint az orgonasípok”, és mind Róbert Gidák - negyedik gyermekként, két napja érkezett a Bíró családba Soma. 

„Mind a négy gyermekem a Róbert Kórházban született”

– mondja mosolyogva az édesanya, Ágnes - aki még emlékszik, hogy amikor az első gyermekét szülte, a kórház épületét épp átalakították, hogy minél komfortosabbak legyenek a kórtermek a kismamáknak és babáknak.

Így az első kisfia, Botond, aki 7 éves, lényegében egyidős a Róbert Károly Magánkórház születésével.

Aztán megérkezett a most 5 éves Áron, majd a hamarosan 4 éves Borka és január 16-án éjszaka pedig Soma.

„Eredetileg három gyereket terveztünk – meséli Ágnes, aki az első gyermek születése előtt francia nyelvtanárként dolgozott. A családfő is tanár, mert számukra a gyermeknevelés nem feladat, hanem „lehetőség, a minél tartalmasabb életre”. Ahol azonban három, korban közelálló gyermek van a családban, az egyik mindig „kimarad a játékból” – teszi hozzá kislányos mosollyal Ágnes -, „így viszonylag hamar beláttuk, hogy kell egy negyedik gyerek is”.

Ágnes azonban, ahogy mondja, hűséges típus. Mivel annak idején a nőgyógyászához ragaszkodott, Dr. Mészáros Mártához, aki ebben a kórházban vezette a szüléseket, így természetesnek tartotta, hogy nemcsak az első, de minden gyermeke, biztos kezekben, itt szülessen a „Róbertben”. Igaz, Mészáros doktornő az utóbbi években már nem vállal szüléseket, csak a terhességet kísérte végig. Így minden vizsgálat, a vérvételtől az ultrahangon át a 35 éves kor felett kötelező, úgynevezett integrált (genetikai) tesztig, a Róbert Kórházban zajlott.

Ágnesék tehát, a tapasztalataikra hagyatkozva ragaszkodtak a Kórházunkhoz, így született meg „Róbert Gidaként” Soma is, immár Nega doktornő felügyelete mellett - két napja.

Azonban itt volt, megszokott, „biztos pontként” Franciska, aki szülésznőként, Ágnes minden gyermekének világra jöttét segítette. - „Franciska jelenléte, a támasz, amit a szülés alatt nyújt, rendkívül fontos volt számomra. Mészáros doktornő javasolta az első gyermeket várva, hogy szülésznőnek Őt válasszam. Most már negyedszer erősíthetem meg, hogy ehhez a döntéshez a legjobb tanácsot kaptam. S hogy milyen igaza volt a doktornőnek, aki nagy tapasztalattal pontosan tudta, hogy 7 éve, egy első szülő édesanyának miért Franciskát javasolja, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy hozzá is hűséges maradtam” –teszi hozzá.

Most, Soma születésekor, Ágnes nagyon bízott abban, hogy Franciska segítségével, különösebb orvosi beavatkozás nélkül is megszületik a kisfia – „és így is lett!” – mondja nyugodtan és elégedetten.

S bár Dr. Gál Éva, a Róbert Kórház és a Bíró gyerekek gyermekorvosa szerint– újabb példa Ágnes hűséges természetére -, „virágból és gyerekből páratlan kell”, az édesanya egyelőre azt tartja legfontosabb feladatának, hogy megfelelő figyelmet tudjon fordítani mind a négy gyermekére. „A legnagyobb kérdés számomra, hogyan tudok egyformán odafigyelni mind a négyre, csak remélem, hogy ez is gond nélkül sikerül.”

 

Mi, a magunk részéről biztosak vagyunk benne és szívből gratulálunk!