ENDOMETRIÓZIS NAP 2015

Az idén másodjára csatlakozott a Róbert Károly Magánkórház a világméretű EndoMarch kampányhoz. Ezen alkalommal orvosi előadásokkal és ingyenes tanácsadással vártuk az érdeklődőket március 25-én, szerdán, délután 16.00 és 19.00 óra között a Róbert Rendelőbe.

Célunk az volt, hogy aki évek óta babára vágyik, utánajárjon végre, hogy mi az oka sikertelenségének. Hogy aki havonta görcsöktől és fájdalomtól szenved, de beletörődik, mondván, hogy ez a női lét velejárója, most felfigyeljen! Azért, hogy az endometriózisban szenvedőnek ne tartson évekig, hogy megfelelő kezelést kapjon. Azért, hogy az endometriózis kezelésében jártas orvosok hangja eljusson minden érintett nőhöz!

A rendezvényt Dr. Fülöp István meddőségi specialista nyitotta előadásával, melyben felhívta a figyelmet az endometriózis tüneteire, melyek közé tartozik a görcsökkel, erős vérzéssel, esetenként hányással kísért menstruáció, fájdalmas közösülés, vizeléskori és székeléskori fájdalom, haspuffadás és a krónikus kismedencei fájdalom. Fülöp doktor bemutatta az endometriózis kivizsgálásának menetét és mesélt arról is, hogy milyen módszerekkel lehet gyógyítani a betegséget.

Az előadást Dr. Szabó Ferenc andrológus folytatta, felhívva a figyelmet a férfi meddőség okaira, kivizsgálásának menetére és kezelési módszereire.

A Endonapot Soltész Krisztina pszichológus, párterapeuta zárta előadásával, melyben kifejezetten a meddőség okozta lelki traumákról beszélt és azok kezeléséről. Hiszen az endometriózis gyakran okoz meddőséget. Legfontosabbnak azt tartja, hogy ez a probléma, mindkét félt, azaz a nőt és a férfit is érinti, melyet együtt, párként kell megoldani.

A Róbert Károly Magánkórház & Róbert Rendelő idei EndoNapján, a résztvevők között 3x2 db színházjegyet sorsoltunk ki a Thália színház Férfiagy című színdarabjára!

 

Köszönjük minden kedves résztvevőnknek, hogy megtisztelt minket a jelenlétével!

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek