2017. 08. 24.

SEMMELWEIS-NAP

Semmelweis-nap a Róbert Károly Magánkórházban

A budapesti Szent Rókus kórház folyosója különös hangulatot áraszt. A falak vastagsága, az ódon boltívek látványa egy régi világot idéz. És amint meglátjuk az emléktáblát, már meg is jelennek a sokszor látott Semmelweis-film kockái, az ezernyolcszázas évek különös kórházi képei, a puritán környezet, az orvoslás akkori relikviái, környezete. Ismerjük a történetet…

Az anyák megmentője – kicsit szinte közhelyes Semmelweis állandó jelzője… De amint belegondolunk, hogy születésünk, vagy gyermekünk születése micsoda biztonságban zajlott ahhoz képest, amit az akkori anyák megélhettek, rögtön megértjük Semmelweis zsenialitását.

1992 óta július 1. a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 199 éve ezen a napon született Semmelweis Ignác.

Ez a nap az, amikor nem csak Semmelweisre, az anyák megmentőjére emlékezünk, hanem a ma egészségügyben dolgozó kollégák fáradtságos munkáját is elismerjük.

Így történt ez nálunk is.

Beszéd, díjak, műsor… - mondhatni a szokásos ünnepi repertoár. De mi az ünnepségeinkről is szeretnénk lehúzni a formalitást. A beszéd természetes volt és érdekes, a díjazottakra valamennyi munkatárs szavazhatott, a műsort pedig egy orvosunk és egy műtős kollégánk adta.

Az alábbi fotók a Róbert Károly Magánkórház Semmelweis napi ünnepségén készültek.

Idei díjazottaink:

          Dr. Bánffy Krisztina

          Barnai Rita

          Horváth Éva

          Máthéné Sarok Éva

          Pásztor Alexa

          Varga Erika

A beszédet pedig Siklós Pál orvos igazgató mondta

 2.jpg

 
3.jpg

 4.jpg

 5.jpg

 6.jpg

 7.jpg

 8.jpg