Dr. Eperjesi Ferenc

Dr. Eperjesi Ferenc

Könyvvizsgáló és számviteli szakértő, tanácsadó

1974-ben végzett a Budapesti Közgazdaságitudományi Egyetemen, mint okleveles közgazdász. 1976-ban posztgraduális diplomát szerzett gazdasági elemzésből, majd 1978-ban a nemzetközi pénzügy és kereskedelem hivatalos szakértője lett. Ferenc okleves könyvvizsgáló a biztosítási, banki és befektetési területen, valamint bejegyzett könyvvizsgáló.

1999 és 2006 között a magyarországi KPMG ügyvezetői posztját töltötte be. Ebben az időszakban olyan ügyfelekkel épített ki kapcsolatot és dolgozott együtt, mint a Magyar Fejlesztési Bank, Magyar Posta Zrt., Szerencsejáték Zrt., METRO vagy a Rába Járműipari Holding Nyrt. Végig kísérte a Waberer’s csoport fejlődését, mint számviteli és könyvvizsgáló tanácsadó. A KPMG-nél eltöltött vezetői időszakát olyan magyar és nemzetközi cégeknél alapozta meg, mint például az IBUSZ és az Arthur Andersen Bécsben.

Ferenc több, mint 20 éven át volt a Magyar Könyvvizsgálói Kamara nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöke, az MKK-nak jelenleg is aktív tagja. A Nemzetközi Könyvvizsgáló Szövetség (IFAC, New York) tagjaként 10 éven át támogatta például az etikai, oktatási, fejlődő országokkal foglalkozó és a tagsági követelményeknek megfelelő ellenőrzést végző bizottságok munkáját. A Budapest Gazdasági Egyetem tiszteletbeli docense. 2016-ban a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, Eperjesi Ferencet munkásságáért és szakmai sikereiért Bartók Nagy András életműdíjjal tüntette ki.

A MedAlliance Holding Zrt. részvényese.