LIPOGEMS

LIPOGEMS

zsírszövet, lipogem

A zsírszöveteket már az ókorban is használták a gyógyászatban, korabeli feljegyzések szerint a sebek gyorsabban, hatékonyabban gyógyultak, ha a hiányzó szövetállományt sérült saját kimetszett zsírszöveteivel pótolták. 2010 óta pedig tudományos tényként kezelhető, hogy a zsírszövet nagy számban tartalmaz olyan regeneratív tulajdonsággal bíró, úgynevezett mezenchimális sejteket, amelyek hatékonyan támogatják a szervezet öngyógyító képességeit. A zsírszövetből kinyerhető regeneratív sejtek megfelelő alternatívái a csontvelőben található regeneratív sejteknek, ugyanakkor kinyerésük lényegesen kisebb fájdalommal jár.

2016 óta Magyarországon is elérhető a Lipogems® eszközzel végzett zsírátültetéses beavatkozás. Az eszközt, amelynek alkalmazásával a páciens saját sejtjeinek köszönhetően, idegen anyag bejuttatása nélkül gyógyulhat, még 2010-ben Olaszországban szabadalmaztatták, az eltelt időben világszerte többezer sikeres beavatkozást hajtottak végre a használatával.

A Lipogems® által előállított szövetállomány felhasználásával végzett eljárás egyik előnye, hogy minimálisan invazív, helyi érzéstelenítéssel végezhető, körülbelül egy órás beavatkozás. Mivel a páciens a saját sejtjeit kapja vissza, nem lökődik ki, a beavatkozást pedig gyors regeneráció követi.

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Tritonlife BLOG

Tovább a blogra
Visszahívást kérek