Ragasztásos visszérműtét

Ragasztásos visszérműtét

 
 Az egyik legmodernebb beavatkozás
  • A ragasztásos visszérműtét kozmetikailag szintén kitűnő eredményt ad.

  • Egyetlen egy kicsi, helyi érzéstelenítő injekcióval megoldható.

  • A beavatkozás semmilyen fájdalommal nem jár.

  • Nem szükséges műtéti metszéseket ejteni.

  • Nincs szükség varratokra, így nincs varratszedés.

  • Műtét után nem kell rugalmas pólyát vagy kompressziós harisnyát viselni.

  • A beavatkozás után 30 perc megfigyelést követően a páciens visszatérhet megszokott életébe, dolgozhat, sportolhat.

  • Mindkét alsó végtag műtéte egyszerre megoldható, a költségek ilyenkor arányosan alacsonyabbak.

  • Természetesen, ennek a beavatkozásnak is vannak ellenjavallatai. Csak megfelelően tág felszínes törzs visszeresség esetén végezhető el. A túl tág, vagy  a combon és a lábszáron  elvékonyodó, kanyargós visszér esetén ez a módszer nem keresztülvihető. Ezen esetekben a hagyományos műtét jön szóba.

A műtét

A beavatkozás során a páciens bőrét a megfelelő felületen fertőtlenítik, és izolálják. A műtét elején, a lábszáron egyetlen kis helyi érzéstelenítő injekciót adnak, ahol a katétereket fel fogják vezetni. A műtét alatt ön ébren lesz, amennyiben igényli, az altató orvos illetve az asszisztense bódító injekciót adhat. Ez után egy vékony katétert vezetnek a vénába, és bejuttatják a speciális ragasztóanyagot és a fő véna falát szakaszonként összeragasztják. Ha szükséges, a lábszáron levő tágult vénákat szklerotizálják, bár ezek, a beavatkozás után hetekkel, hónapokkal később maguktól összeesnek. A műtéti idő egy végtag esetén 1 óra körül van, két végtag esetén 2,5 órával lehet számolni.

Ragasztásos visszérműtét egyoldali helyi érzéstelenítésben 849 000 Ft
Ragasztásos visszérműtét kétoldali helyi érzéstelenítésben 949 000 Ft
Műtét után

A beavatkozás után sem kompressziós harisnyára sem rugalmas pólyára nincs szükség. Fél óra várakozás után otthonába vagy munkahelyére távozhat, mindennapi tevékenységét folytathatja.  Nincs lábadozási idő, nincs fájdalom, nincs feszülés, nem jönnek létre bevérzések. A modern műtéti technológiával végzett beavatkozás hosszú hetek helyett csak pár órát vesz el a beteg életéből. Az első kontroll vizsgálatra 1-2 napon belül, a második kontrollra 6 hét múlva kell visszatérnie. Természetesen bármilyen felmerülő panasz esetén hívja fel kezelőorvosát.