Egy erős háznak, erős alapokon kell állnia!

  • Minden olyan munkatársunk (43 fő), aki újszülöttel kapcsolatba kerülhet, részt vett és sikeres vizsgát tett a Peter Cerny Alapítvány újszülött újraélesztési tanfolyamán
  • Kibővült az újszülöttgyógyász orvos csapatunk, így kórházunkban 0-24-ben tudjuk biztosítani a neonatológus orvost.
  • A neonatológiai osztály légzést segítő ún. Neopuff készüléket kapott, mely jelentősen javítja a születésekor rosszul adaptálódó (nem felsíró, vagy nehezen légző) újszülöttek első ellátását.
  • 2 új modern inkubátor beszerzése indult meg, hogy lecseréljük a régieket, így szükség esetén a babák a legjobb ellátást kapják meg.
  • Csecsemő osztályunkon elhelyezésre került egy Radiometer márkájú labor készülék, mely az újszülöttek korszerű ellátásához nélkülözhetetlen vérgáz analizátor funkción túl sok más paramétert is képes figyelni. Ezzel biztonságosabb lett nemcsak az újszülöttek, hanem a felnőttek folyamatos ellátása is.

Az első dolog (amire nagyon büszkék vagyunk), hogy gyermekgyógyászainkon túl mostantól mindenki Cerny vizsgás nálunk, aki csak újszülöttel kapcsolatba kerülhet (szülész orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek, osztályos szülésznők)!

De mit is jelent ez?

A Peter Cerny Alapítvány (PCA) újraélesztési oktatási rendszerének keretén belül munkatársainknak lehetősége nyílt elsajátítani az újszülöttek újraélesztéséhez elengedhetetlen tudásanyagot. Ez az oktatási rendszer az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (AAP) újszülött újraélesztési oktatási (NRP) metodikájára épül, annak eszközeit használja.

Miért tartjuk ezt fontosnak?

Számunkra elképzelhetetlen, hogy a nap, mint nap újszülöttekkel foglalkozó szülésznők és csecsemőápolók ne a legkorszerűbb tudás birtokában legyenek. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos továbbképzés és a gyakorlás, hiszen az életveszélyes helyzetekben gyorsan és magabiztosan kell meghozni egy-egy döntést. Másodpercek alatt kell felismerniük a szituáció adottságait és ahhoz igazítva kell a megfelelő beavatkozást elvégezni.

Hogyan is történhetne ez meg, ha nem dolgoznánk azon, hogy folyamatosan a legkorszerűbb technikákat sajátítsuk el? Sehogy!

Neonatológus csapatunk bővülése lehetővé teszi, hogy a nap bármely időpontjában történő születéseknél megfelelő szakember team álljon rendelkezésre. Tudjuk, hogy sokszor kiszámíthatatlan, hogy a gyermek mikor akar világra jönni, így állandóan készenlétben kell állnunk. A csapat legújabb tagja Dr. Csáthy László, aki több mint 30 éves neonatológiai tapasztalattal rendelkezik. Ezenkívül több díjat is tudhat magáénak, valamint 58 publikáció kötődik a nevéhez. Életrajzáról bővebben a https://robertkorhaz.hu/csapatunk/dr-csathy-laszlo weboldalon olvashatnak.

Másik hírünk, hogy technikailag is igyekszünk megfelelni az elvárásoknak, így törekszünk eszközeinkből a legkorszerűbb berendezéseket beszerezni. Az újszülöttek légzési adaptációs nehézésgeihez, újraélesztéséhez nélkülözhetetlen ún. Neopuff készülék és új inkubátorok beszerzése mind ezt a törekvést bizonyítják.

Ezek mellett újdonságunk még a csecsemőosztályunkon megtalálható mini laborgép, vérgáz analizátor, vérkép, epefesték (bilirubun) vizsgálatára. Ez azért előnyös, mert nagyon rövid idő alatt, helyben képesek vagyunk nagyon kis mennyiségű vérből sok hasznos információt gyűjteni nemcsak az újszülöttek, hanem akár felnőtt pácienseink számára. Ezek az információk szükségesek ahhoz, hogy meghatározzuk a további tennivalókat.


 

 

Newsletter

Do not miss our promotions, be first informed about our novelties!

Tritonlife BLOG

Go to the blog
Visszahívást kérek