Dr. Csáthy László

Gyermekgyógyászat, neonatológia
Teljes bemutatkozás

Dr. Csáthy László a Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát, csecsemő- és gyermekgyógyászatból 1984-ben, neonatológiából 1987-ben tett szakvizsgát, emellett egészségügyi szakmenedzser (Debreceni Egyetem AOK Egészségügyi Menedzserképző, 2005) és igazságügyi szakértő (2013).

2005-ben szerzett címzetes egyetemi docensi címet a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Számos szakmai publikációját jegyzik rangos hazai és nemzetközi szaklapban.

Tudásszomja gyakorló orvosként illetve osztályvezető főorvosként is állandó. Szakmai továbbképzései és tanulmányútjai során dolgozott többek között a berlini Humboldt Egyetemen, a torontói Hospital for Sick Children koraszülött intenzív osztályán, az Angol Gyermekorvos Társaság Traveling Fellowship ösztöndíjasaként Londonban.1980 és 2005 között a Hajdú-Bihar megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztályának orvosa volt,  1994-től a Koraszülött-, Pathológiás Újszülött Részleg főorvosa, 2005 és 2008 között vezette a a Bács-Kiskun megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztályát, 2008-tól a Jahn Ferenc Kórház Koraszülött Intenzív osztályát.

Tagja a Magyar Gyermekorvosok Társaságának, a Magyar Neonatológus Társaságának, az Angol Gyermekorvos Társaságnak, az Angol Neonatológus Társaságnak, vezetőségi tagja az Amerikai Magyar Orvostársaságnak és elnöke a Magyar Orvosokért Alapítvány Felügyelő Bizottságának.

A TritonLife Róbert Magánkórház újszülött- és csecsemőosztályának orvosa, a társintézmény TritonLife Medikids Gyermekorvosi Központban végez ambuláns rendelést, gondoz újszülötteket és csecsemőket.