Dr. Forster-Horváth Csaba PhD

Ortopédia

Specializáció

Csípő teljes körű sportsebészete porcfelépítéssel (artroszkópia) és csípőprotézis beültetés izomsértés nélkül gyors rehabilitációval, valamint minimál invazív térdsebészet. 

Egyéb kezelésre nem javuló csípőizületi kopás (artrózis) esetén az izmok megsértése nélküli (izomátvágás nélküli) más néven elülső vagy anterior csípőprotézis beültetést végzek Budapesten és Bázelben magánellátás keretében (1000 sikeres beültetés). Az izmok, inak teljes megkímélése révén a beteg már a műtét napján járóképes teljes terheléssel és gyakran bot segítsége nélkül. Az autóvezetés egy-két hét után lehetséges. A műtéteket precíz számítógépes tervezés előzi meg (mediCADâ). A csípőprotézis beültetésének pontosságát gyakorlatomban több faktor biztosítja. Ilyen a Svájcban kifejlesztett navigációs rendszer (NAVISWISSâ) is.

A csípőízület ütközéses vagy becsípődéses szindrómájának kezelését ízületmegtartó artroszkópos (kulcslyuk) technikával végzem. Időben elvégzett korrekciós műtét nélkül ez a fejlődési rendellenesség az ízület korai kopásához, artrózishoz vezet. Az artroszkópos technika minimális megterheléssel járó teljes körű ellátást jelent, egyéni elbírálás alapján. Ennek része a csontos vápaszél korrekciója, ízületi ajak (labrum) varrat, csontdeformitás korrekciója műtéti röntgenkontroll mellett, ízületi tok megőrzése és rekonstrukciója.

Specialitásom még a kopott porc regenerációja kollagén membrán behelyezéssel és lokális őssejtterápiával (AMIC, Autologous Membrane Induced Chondorogenesis).

 

Teljes bemutatkozás