Dr. Abkarovits Géza Dr. Abkarovits Géza Ortopédia

ORTOPÉDIA

Dr. Abkarovits Géza

Dr. Abkarovits Géza

Ortopédia

ORTOPÉDIA

sportsebész, traumatológus

Orvosi tanulmányaimat a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem, 1981-ben szereztem diplomát. Ezt követően a szülővárosomba visszatérve a Fejér Megyei Szent György Kórház traumatológiai osztályán kezdtem meg orvosi tevékenységemet és jelenleg is főállásban itt dolgozom.

1985-ben általános sebészeti, majd 1987-ben traumatológiai szakvizsgát tettem.

Az 1991-es németországi tanulmányutam során, amelyet az Európai Térdsebészeti,

Sportsebészeti és Artroszkópos Társaság (ESSKA) akkori alelnökénél Passler professzornál töltöttem, kaptam kiképzést elsősorban a térdízületi artroszkópiából. Ennek a tanulmányútnak és más további kapcsolatoknak (Hangody prof. - Bp. és dr Béres György főorvos - Bp., ATHOS Sportklinik- Heidelberg, Peter Panzelböck magánklinikája- Graz) a tapasztalatai alapján sikerült a traumatológiai osztályunkon az artroszkópiás és sportsebészeti tevékenységet német mintára felépítenem. 2003-ban kórházunk Mozgásszervi Centrumának keretein belül a ma is elismert Sportsebészeti Részleget szerveztem meg, amelynek jelenleg is részlegvezetője vagyok.

Működési területem a térd, váll és a bokaízület sportsérülései, degeneratív elváltozásai és a túlterheléses sportártalmak. Kedvenc területem a térd szalagsérüléseinek pótlása, mind az elülső, mind a hátulsó szalagsérüléseknél és az ún. posterolateralis saroksérüléseknél.

Másik kedvencem a meniscus sérülés, ahol a meniscus visszavarrást preferálom. Szeretem a degeneratív ízületi porcelváltozások pótlását is, ahol saját vagy allograftos porcpótlást alkalmazok. A nagyon gyakori patella panaszok műtéti megoldását is kedvelem és szorgalmazom.

Több évtizedes munkám során számos hivatásos és műkedvelő sportolót kezeltem, operáltam. Mindezek mellett több labdarúgó szakosztálynál végeztem sportorvosi tevékenységet. A legelső és nagyon kedves a Gázszer F.C. volt, a legtöbb élményt pedig a Videotonnál eltöltött időszak adta.

Társadalmi elismerésnek tekintem, hogy a Magyar Orvosok 2016-os toplistájába bekerültem és szülővárosom 2019-ben a Fejér Megyei Prima díjat adta nekem.

Személy szerint úgy gondolom, hogy az orvoslás az elsajátítható és joggal feltételezhető szakmai tudáson túl egy pontosan nem leírható emberi hozzáállást is kell jelentsen. Ezt édesapám, egy régi világ gyógyító orvosának, túlzásoktól mentes szavai fejezik ki a legjobban: „Légy szorgalmas, dolgozz sokat és ugorj, ha a betegnek szüksége van rád!”

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Visszahívást kérek