Dr. Bacsa Judit

Gyermek fül-orr-gégészet

Dr. Bacsa Judit fül-orr-gégész főorvos kiemelt szakterülete a fül-orr-gégészeten belül a felső légúti betegségek, a köhögés, a horkolás és a halláscsökkenések differenciál diagnosztikája, terápiája.

Teljes bemutatkozás

1985-ben szerzett orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, több mint 10 évig dolgozott a BAZ megyei Oktató Kórház Gyermekegészségügyi központjában, itt szakvizsgázott fül-orr-gége gyógyászatból, majd gyermek fül-orr-gégészetből. A gyermek fül-orr-gégészeti osztályon eltöltött évek után 1-1 évet dolgozott gyermek pulmonológiai, nefrológiai és gastroenteorológiai osztályon, így jelentős gyermekgyógyászati gyakorlatra tett szert.

Vallja, a fül-orr-gégészeti betegségek hátterében – az anatómiai elváltozásokon túl – igen sokszor rejtőzik allergiás eredetet. Ennek felderítése sokszor segít a legkülönfélébb betegségek műtét nélküli megoldásában. A Medikids Gyermekgyógyászati Központban, szükség esetén a fül-orr-gégészeti problémák eredetének további vizsgálataiban neurológus, gasztroenterológus, allergológus, immunológus, pszichológus szakemberek vesznek részt a kivizsgálásban és a szükséges kezelés.

“Munkám során törekszem a gyors, pontos diagnózisra és a kíméletes terápiára. Főként a gyermek fül-orr-gégészeti területen szereztem nagy tapasztalatot, de ez a felnőttek ellátásában is nagy segítséget nyújt”

– mondja dr. Bacsa Judit.