Dr. Balogh Katalin

Csecsemő- és gyermekgyógyászat, gyermek tüdőgyógyászat

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

1969-ben diplomáztam summa cum laude eredménnyel a Kolozsvári Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. 1974-ben Bukarestben szakvizsgáztam csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 1979-ben, szintén Bukarestben, országos versenyvizsgával elnyertem a főorvosi címet. Angolul, franciául és románul beszélek.

A nagyváradi gyermekkórházban dolgoztam csaknem 14 éven át, főleg a koraszülött-, a hematológiai és az intenzív osztályon. Közben PhD-továbbképzést is folytattam a gyermekkori varicella-agyvelőgyulladások témakörében. (1986-ban Magyarországra telepedtem, így doktori értekezésem megvédésére már nem kerülhetett sor.)

Áttelepedésünk után a Heim Pál Kórház intenzív osztályán dolgoztam. 1988-ban gyermekpulmonológiai szakvizsgát tettem a SOTE-n. Ezután sikerült Budaörsön létrehoznom a gyermekpulmonológiai szakrendelést.

Budaörsön 1988 szeptemberétől dolgozom házi gyermekorvosként, ezzel párhuzamosan gyermekpulmonológiai szakrendelést tartva Budaörsön, valamint a Madarász utcai Gyermekkórházban, a Bethesda Gyermekkórházban és a Szent Rókus Kórházban.

Szerencsésnek tekintem magam, hogy olyan pályát választhattam, amelyet szenvedélyesen szeretek. Mivel az allergiás megbetegedéseknél – legyen az élelmiszer- vagy légúti allergia, ekcéma vagy asztma stb. – nem lehet egyik napról a másikra látványos eredményt elérni, a szülőket partnerként kell kezelnünk, megértetve velük, mit miért tartunk fontosnak és szükségesnek. Így nagyszerű eredményeket érhetünk el mind a megelőzésben, mind a gyógyításban, hiszen célunk közös: a gyermekek egészsége.