Dr. Csákó Bence

Szülészet-nőgyógyászat

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

2015-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, ezt követően kezdtem el szülészet-nőgyógyászati szakképzésemet. A szakirányban való döntésemet döntően befolyásolta, hogy olyan szakmám lehessen, ahol komplex kihívásokkal kell szembenéznem nap mint nap (endokrinológia, asszisztált reprodukció, meddőségi kivizsgálás, krónikus fájdalmak kezelése, mikrobiológia, genetika, sebészeti technikák, onkológia, ultrahang-diagnosztika, várandósgondozás, neonatológia), illetve ahol a befektetett munka élményekkel tölt fel hétköznapjaimban.

2015-ben a Semmelweis Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem rezidensképzésemet. A klinikai centrumban speciális betekintést nyertem az extrém koraszülés ellátásba, az onkológiai betegek szakszerű gondozásába, a magas kockázatú terhesek kezelésébe, a napjainkban egyre inkább aktuális genetikai tanácsadásokba, a meddőségi ambulancián a mindennapos protokolláris kivizsgálásba, valamint az endometriózistól szenvedő páciensek multidiszciplináris – társszakmák bevonását igénylő – és sokszor műtéti beavatkozással járó gyógyításába.

2016-ban az Uzsoki Utcai Kórház Urológiai Osztályán dolgoztam bő egy évig. Az urológia a nőgyógyászathoz közel eső szakterület, ide tartozik az általános kombinált (húgyúti és hüvelyi) fertőzések kezelése, a hüvelyen keresztül végzendő inkontinencia-szalagműtétek (TVT, TOT), továbbá méhsüllyedés esetén a szakrokolpopexiás műtétek. Az intézményben nagy számban volt lehetőségem szalagműtétek elvégzésére, valamint a páciensek urodinámiás utánkövetésére.

2017 és 2021 között a szolnoki Hetényi Kórházban és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgoztam szakorvosaspiránsként. A két centrumkórházban kiemelkedő esetszámra tettem szert mind az ambuláns, mind a fekvőbeteg-ellátásban. E két helyen kezdtem el foglalkozni a hiszteroszkópos (operatív vagy diagnosztikus méhtükrözéses) vizsgálatokkal, a diagnosztikus és operatív laparaszkópiával (miomás, illetve endometriózis-sebészet), valamint a nőgyógyászati onkológiával.

2022-ben sikeres szülészet-nőgyógyászati szakvizsgát tettem.

A Budaörsi Egészségügyi Központban a szülészet-nőgyógyászati szakrendelés munkájában 2018-tól veszek részt. Fő érdeklődési területeim az ultrahangvizsgálatok (nőgyógyászati és szülészeti UH egyaránt), az endometriózis és meddőség kivizsgálása, a miómák sebészete, valamint a HPV és kolposzkópos eltérések értékelése.