Dr. Dévay Katalin

Kézsebészet, baleseti sebészet

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

1973-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel.

Már egyetemi éveim alatt  is vonzott a baleseti sebészet, ezért végzés után a Salgótarjáni Megyei Kórházban kezdtem dolgozni a Baleseti Sebészeti Osztályon, majd három év múlva a Csepeli Kórház Baleseti Sebészetére kerültem.

1978-ban sebészetből, 1981-ben baleseti sebészetből szakvizsgáztam.

A sérültellátás során – részben belső indíttatásból, részben kollégáim biztatására – egyre többet foglalkoztam a kézsérültekkel. Ebben a témakörben rendszeresen tartottam előadásokat a Magyar Traumatológus Társaság, később a Kézsebészeti Társaság  rendszeres évi kongresszusain. 1995-ben kézsebészeti szakvizsgát tettem.

1999 decemberétől dolgozom a Merényi Gusztáv Kórház Traumatológiai osztályán.

A sérültek ellátása mellett egyre nagyobb volt az igény a krónikus, műtétet igénylő kézbetegek ellátására. Mivel a sérültek ellátása nem tűr halasztást, a baleseti osztályon a krónikus betegek ellátása háttérbe szorul. Ezért kerestem a lehetőséget, és kezdtem el dolgozni 2008-ban a Budaörsi Egészségügyi Központ Egynapos Sebészetén.

Fontos számomra, hogy a jelenlegi zaklatott viszonyok dacára a betegek kiszámítható módon, nyugodt körülmények között kapják meg a gyógyulásukhoz elengedhetetlen, részletes felvilágosítást, törődést, műtéti ellátást. Ebben nyújt segítséget nekem a Budaörsi Egészségügyi Központ csapata.