Dr. Gallovics Tamás

Ortopédia

Dr. Gallovics Tamás tudását és közvetlenségét is kedvelik a mozgásszervi panaszokkal érkező páciensek. Tettre kész, kitartó és nyitott a kölcsönös tudásmegosztásra: ezeket biztosan levonhatjuk dr. Gallovics Tamás ortopéd szakorvos történetéből, aki a gyógyítás mellett a természetet is odaadóan szereti. 

Teljes bemutatkozás

Dr. Gallovics Tamás tudását és közvetlenségét is kedvelik a mozgásszervi panaszokkal érkező páciensek. Tettre kész, kitartó és nyitott a kölcsönös tudásmegosztásra: ezeket biztosan levonhatjuk dr. Gallovics Tamás ortopéd szakorvos történetéből, aki a gyógyítás mellett a természetet is odaadóan szereti. 

Az egész életemet a sorsszerű véletlenek jellemzik. Amikor általános iskolás voltam, nagy divat volt Egerben az erdőmérnöki középiskolába való felvételizés. Engem is nagyon vonzott ez a pálya, a pontjaim is megvoltak hozzá, de a túljelentkezés miatt mégsem kerültem be. A szüleim arra biztattak, hogy az egészségügyi szakközépiskolába jelentkezzek, ahol végül nővérképzésre jártam. Az első félévben tudomásomra jutott, hogy felsőfokú továbbtanulási lehetőségek is vannak ebből az irányból, és akkor döntöttem el, hogy meg fogom próbálni az orvosi egyetemet – idézi fel dr. Gallovics Tamás, aki bár nem az erdőmérnöki pályára ment, a természet azóta is a szíve csücske, amikor csak teheti, kerékpárral szeli az erdei utakat.

Az orvosi diplomát ’95-ben szereztem meg, utána pedig a baleseti sebészeten helyezkedtem el. Traumatológus szakvizsgámat 2000-ben tettem le, majd – ahogy sok fiatal kollégám – gyógyszerügynökként is tevékenykedtem. Ezzel sikerült megteremtenem az ortopéd szakvizsga megszerzéséhez szükséges anyagi körülményeket – meséli dr. Gallovics Tamás, aki műtőssegédként ismerte meg Kovalkovits István traumatológus főorvost, aki nagy hatással volt karrierjére.

Inspiráló szakmabeliek biztatták

Kovalkovits István főorvos úr azzal bátorított, hogy ha elvégzem az orvosi egyetemet, akkor felvesz a traumatológiára. Ez olyannyira inspirált, hogy már az egyetemen is kicsit célzottan érdeklődtem a mozgásszervi betegségek iránt. Később, Tőzsér Kornél doktor úr irányítása alatt létrejött Egerben az ortopédia, a traumatológiai osztályból kiválva. Az ő munkája szintén motiválóan hatott rám – osztja meg velünk Gallovics doktor, aki Egerből sok alkalommal elutazott Budapestre, az Uzsoki Utcai Kórházba, hogy az ottani szakemberektől is tanuljon. Szakmai rendezvényeket, tanfolyamokat és kongresszusokat is gyakran látogat, hiszen kulcsfontosságúnak tartja a tudásmegosztás erejét.

Sorsszerű sportsérülés

A TritonLife egyik tulajdonosa egy Eger környéki erdőben szerzett kerékpáros sérülést, amelyet én varrtam össze. Tőle érdeklődtem a protézisműtéteken való részvétel lehetőségéről, ez után kötött össze a sors Bálint Lehel főorvos úrral, a felnőtt mozgásszervi betegségek specialistájával, aki komoly eredményeket ért el hátsó feltárásban. Így indult el a TritonLife-fal való kapcsolatom – mondja az ortopéd szakorvos, aki az egri Markhot Ferenc Kórházban, a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, illetve saját magánrendelésen is segíti a pácienseket.

Közvetlen szavak, maximális tudás

Dr. Gallovics Tamás hangsúlyozza, hogy az őszinte kommunikáció és a kölcsönös bizalom mellett arra is szükség van, hogy az orvos egyenrangú félként tekintve beszéljen páciensével. – A mozgásszervi betegséggel küzdő embereknek nemcsak a testük, hanem akár a lelkük is össze lehet törve, így néhány közvetlen szó többet jelenthet, mintha idegen kifejezésekkel bizonygatni szeretnénk, hogy a világon a legjobb helyre jött. Természetesen mindig el szoktam mondani, hogy a legjobb tudásomat fogom nyújtani a gyógyulása érdekében.

Két keréken vagy sítalpon

Dr. Gallovics Tamás a sportos, természetközeli kikapcsolódás híve, leginkább biciklizni és síelni szeret. – Ha egy kis feszültséglevezetésre vagy relaxációra van szükségem, akkor egy erdei kerékpározás vagy egy mátraszentistváni síelés mindig tökéletes választás – hangsúlyozza az ortopéd szakorvos, akinek két gyermeke van: nagyobbik fia nemzetközi közgazdász, kisebbik fia pedig molekuláris bionikát tanul.