Dr. Gulyás Károly

Ortopédia

ortopéd traumatológus, vállsebész

 

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

Általános orvosi diplomámat 2001-ben szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Szakvizsgát 2008-ban tettem ortopéd traumatológiából, kiváló eredménnyel.

Több mint tíz évet töltöttem a Budapesti Baleseti Központban, ahol Vállambulanciát nyitottam, és letettem a vállsebészeti képzés alapkövét kollégámmal, Dr. Gloviczki Balázzsal. Az utóbbi években Vállcentrumot építettem, ahol a legmagasabb szintű vállbetegellátást nyújtjuk.

2016 óta dolgozom a vállellátás fejlesztésén a Budaörsi Egészségügyi Központban, ennek eredményeképpen a Semmelweis Egyetem Ortopéd Klinikájával és a János Kórház Ortopédiai Osztályával konzorciumban az intézmény 2018-ban az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságtól megkapta a Közép-Európai Vállsebészeti Képzőcentrum kitüntető címet. A Johnson and Johnson cég 2017-ben Center of Excellence minősítéssel honorálta oktató és vállsebészeti tevékenységünket.

Első osztályú kajak- majd quadriatlon-versenyzőként sok vállsérüléssel találkoztam; ezeknek a sérüléseknek gyógyítása lett szakmai érdeklődésem központja. Vállsebészeti pioneer képzésemet külföldön Ausztráliában, és többszöri ösztöndíjakkal Angliában szereztem. Az első magyar orvos vagyok, aki kizárólag a vállbetegek ellátásának szenteli munkáját. Minden magyarországi vállsebészetet érintő eseményen aktív előadóként kapok szerepet, sok esetben bemutató műtéteket is tartok. Öt vállsebészeti könyvfejezetet írtam.

Magyarországon világszínvonalú a vállbetegellátás – szakmai úttörő munkám homlokterében az ennek hátteret adó orvos- gyógytornász- és betegképzés felépítése, megszervezése áll.