Dr. Haragh Attila

Belgyógyászat, Gasztroenterológia
Teljes bemutatkozás

Dr. Haragh Attila belgyógyász, gasztroenterológus főorvos többek között az endoszkópia és a kolonoszkóia szakértője.  

Szakmai pályájáról így mesél: "A Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára jártam és 1990-ben szereztem diplomát, jó eredménnyel. Orvosi pályámat 1990 októberében kezdtem el a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház II. Belgyógyászati Osztályán, amely gasztroenterológiai profillal rendelkezett.

Alapvetően az endoszkópia iránt érdeklődtem és már a belgyógyászat szakvizsga előtt bekapcsolódtam az endoszkópos laboratórium munkájába. Belgyógyászatból 1995-ben tettem szakvizsgát.

Az összevont Belgyógyászati Osztály Gasztroenterológiai részlegén dolgozom 1997 óta, mely közben önálló osztállyá alakult.

Gasztroenterológiából 1999-ben tettem szakvizsgát. Azóta folyamatosan részt veszek az endoszkópos labor, a gasztroenterológiai és hepatológiai szakambulancia munkájában.

Miután az endoszkópos vizsgálatok közül nagy tapasztalatot szereztem a gastroszkópia és kolonoszkópia terén, az epeúti endoszkópiát (ERCP) is megtanultam Budapesten.

Kaposváron 1997-ben indult el a hepatológiai szakambulancia, mely munkájában folyamatosan részt veszek és részese lehetek elsősorban a gyógyszeres kezelések látványos fejlődésének.

2001-ben adjunktusi és 2004-ben főorvosi kinevezést kaptam. Vezetőként is kipróbálhattam magam. 9 évig részlegvezetőként dolgoztam, a Belgyógyászati Osztály II/B részlegén majd a Gasztroenterológiai osztályon. 2013-tól a Gasztroenterológiai Osztály vezető-helyettes főorvosa vagyok.