Dr. Herskó Gyula Dr. Herskó Gyula Szülészet-nőgyógyászat

NŐGYÓGYÁSZAT

Dr. Herskó Gyula

Dr. Herskó Gyula

Szülészet-nőgyógyászat

NŐGYÓGYÁSZAT

1954-ben születtem Karcagon, ahol az általános és középiskolai tanulmányaimat is végeztem, majd 1978-ban általános orvosi diplomát szereztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése után 1978. szeptember 18-tól 2017.december 18-ig a karcagi Kátai Gábor Kórház alkalmazottjaként dolgoztam, ahol a nyugállományba vonulásomat megelőzően a szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető-helyettes főorvosa voltam. 1983-ban szakvizsgáztam szülészet-nőgyógyászatból, majd fiatal szakorvosként két évig (1987-1989)Líbiában, a magyarok által üzemeltetett tajourai kórházban, a tanult szakterületemen dolgoztam. 1994-ben középfokú nyelvvizsgát tettem angol nyelvből. Alapszinten beszélek oroszul, kisebb mértékben értek arabul.

Szakmai érdeklődésem

Szakmai érdeklődésem középpontjában a szülészeti ellátás, a családközpontú szülészeti gyakorlat, valamint a betegségeket megelőző szemlélet képviselése áll. Fontosnak tartom a családtervezést, azon belül a nem kívánt terhességek megelőzési lehetőségeinek tudatosítását.
Nagy érdeklődéssel kezdtem önszorgalomból foglalkozni a kórházukban a 80-as évek közepén bevezetett és a szülészeti ellátást szinte „forradalmasító” ultrahang vizsgálatokkal, melynek jelentősége és hasznossága napjainkban is egyre nagyobb mértékű.

Tagságok

Tagja vagyok a Magyar Nőorvosok Társaságának, a Magyar Szülészeti–Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak, és a Magyar Pszichoszomaticus Szülészeti és Nőgyógyászati Társaságnak.Rendszeresen részt veszek a regionális és országos szakmai rendezvényeken, folyamatosan nyomon követem a szakmai folyóiratok cikkeit.

Családom

Nős vagyok, feleségem nyugdíjas pedagógus. Két gyermekem és három unokám van. 2017. márciusától szegedi lakos , december 18-tól nyugdíjas vagyok.
 

Hírlevél

Ne maradjon le akcióinkról, értesüljön első kézből újdonságainkról!

Visszahívást kérek