Dr. Káposztás Zsolt József

Sebészet

Fő specialitása az onkológiai sebészet, azon belül is a máj-, epeutak- és hasnyálmirigy sebészete, az általános- és laparoszkópos sebészet mellett: "az emésztőtraktus elsősorban daganatos, de benignus elváltozásainak nyitott és minimal invazív, laparoszkópos sebészeti ellátásával foglalkozom az általános sebészet mellett, fő profilként a máj, epeutak, hasnyálmirigy betegeségeire fókuszálva.  A TritonLife-ban számos sebészeti panasszal, kérdéssel fordulhatnak hozzám bizalommal a páciensek, egynapos sebészeti beavatkozásokra pedig a TritonLife Kaposvár Magánkórházban van lehetőség.

Teljes bemutatkozás

"Amióta az eszemet tudom, mindig is sebész akartam lenni" - állítja dr. Káposztás Zsolt, aki a Pécsi Orvostudományi Egyetemen diplomázott 2000-ben, majd a Pécsi Tudományegyetem Sebészeti Klinikáján szakvizsgázott 2006-ban. Ezt követően Amerikában, Houstonban töltött két évet, ahol transzplantációs ismereteket és gyakorlatot szerzett, majd Cardiffban, az Egyesült Királyságban volt konzultáns sebész. "Érdeklődésem folyamatos maradt a máj, epeutak és hasnyálmirigy sebészetének vonatkozásában is. Összesen négy évet dolgoztam az Egyesült Királyságban (University Hospital of Wales, Cardiff) ahol transzplantációval, valamint máj, hasnyálmirigy sebészettel foglalkoztam. Az Országos Onkológiai Intézetben két évet töltöttem, eleinte a Viscerális Részleg, majd a Hasi Sebészeti Osztály vezetőjeként. Ezen helyeken hozzájárultam a máj és hasnyálmirigy sebészeti centrum létrehozásában. Sorsom végül Kaposvárra hozott, ahol főbb érdeklődési területemnek a daganatsebészetnek megfelelően tevékenykedem a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban. 2018 óta a Sebészeti Osztály osztályvezetője vagyok. Munkacsoportunk országos elismertségű, elsőként végeztünk az országban laparoszkópos hasnyálmirigy fej reszekciót 2016-ban" - avat be szakmai életútjába dr. Káposztás Zsolt.

Több, mint hét éve dolgozik a magánegészségügyben is Budapesten.

Tudományos kutatómunkája szintén terjedelmes: 2009-ben PhD fokozatot szerzett a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karán, 2018-ban ugyanitt habilitált. 2017-ben Klinikai Onkológiából szakvizsgázott. Számos publikáció szerzője. 2019-ben Okleveles Egészségügyi Menedzser MSc. diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán.

"Vezetőként fontosnak tartom a munkatársak inspirálását, a csapatmunkát és hogy mindenki megtalálja a területet, amiben szívesen elkötelezi magát. Több újdonságot sikerült bevezetni irányításommal több intézményben is, ahol dolgoztam" - meséli. 

"Karrierem során – itthon és külföldön egyaránt – mindvégig kiemelt fontosságúnak tartottam a hallgatók és fiatal kollégák oktatását, kutatási munka végzése és innovációk megvalósítása mellett. Oktatóként dolgozom Kaposváron és a Pécsi Tudományegyetemen is, egyetemi docensként.

Nagy szerepet játszott egész életemben a család és a sport is. Élő kapcsolatokkal rendelkezem korábbi külföldi munkahelyeim és kongresszusok kapcsán az USA-ban, Egyesült Királyságban, Németországban, Oroszországban és Kínában dolgozó kollégákkal" - meséli Káposztás doktor. 

Fő specialitása az onkológiai sebészet, azon belül is a máj-, epeutak- és hasnyálmirigy sebészete, az általános- és laparoszkópos sebészet mellett: "Az emésztőtraktus elsősorban daganatos, de benignus elváltozásainak nyitott és minimal invazív, laparoszkópos sebészeti ellátásával foglalkozom az általános sebészet mellett, fő profilként a máj, epeutak, hasnyálmirigy betegeségeire fókuszálva.  A TritonLife-ban számos sebészeti panasszal, kérdéssel fordulhatnak hozzám bizalommal a páciensek, egynapos sebészeti beavatkozásokra pedig a TritonLife Kaposvár Magánkórházban van lehetőség."