Dr. Kollár Ákos

Szülész-nőgyógyász
Teljes bemutatkozás

"Miskolcon születtem és a debreceni egyetemi éveket leszámítva mindig is itt éltem. Édesapám egri származású, a családi emlékek kötnek a városhoz. Mindig is kicsit „hazatértem” ide, ezért is örülök a lehetőségnek, hogy a hivatásom által új kapcsolódási pontom legyen Egerhez.

A 15 évesek bizonytalanságának eredményeként középiskolai tanulmányaimat történelem szakon végeztem a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban. Innen felvételiztem orvosira és egyetemi tanulmányaimat a DOTE-n fejeztem be 2008-ban. Már az első év utáni, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház nőgyógyászati osztályán töltött nyári gyakorlatom alkalmával eldőlt, hogy ezzel a szakmával fogok foglalkozni. 2008. októberében azzal a szándékkal kezdtem meg ottani munkámat, hogy nyugdíjba vonulásomig tartó munkahelyre lépek be. 2014 tavaszán szakvizsgáztam külön dicsérettel a SOTE I.Női Klinikán. 2016-ban a városi „riválishoz”, a Semmelweis Kórházba kerültem. Ekkor már aktívan a nőgyógyászati laparoszkópos sebészettel foglalkoztam. Szakmai kiteljesedés és magánéleti sikerek, örömök időszaka volt ez. Tartalommal tölthettem meg 2015-ben szerzett nemzetközi laparoszkópos jártassági vizsgámat ( ESGE Certification ), a klinikákat megközelítő esetszámokat produkáltunk laparoszkópos műtétekből. Elsősorban a laparoszkópos méheltávolítások terén elért eredményeink és azok kongresszusi ismertetései elismerést váltottak ki szakmai berkeken belül.
2020 év elején újabb váltásra kényszerültem. Jelenleg az ózdi kórházban folytatom, illetve fejlesztettem tovább laparoszkópos tevékenységemet. Legnagyobb tapasztalatot endometriosis műtétek, myomaeltávolítasok, méheltávolítások és süllyedéses kórképek műtétjei (sacrocolpopexia/promontofixatio hálóbeültetéssel) terén szereztem.

Szakmai hozzállásomat a makulátlan szakmaiság, az őszinteség és a korrektség jellemzi. Minden betegnek, de a hányattatott sorsú észak-kelet magyarországi nőknek, édesanyáinknak, tanárainknak stb pláne joga van az elérhető legmagasabb színvonalú ellátáshoz.

Magánéletemben örömömet családomban lelem. Gyönyörű feleségem és 5 éves, varázslatosan különleges kisfiam van. Minden szabadidőmet igyekszem nekik szentelni, igazi feltöltődés, kikapcsolódás a családi program. Kisgyermekkorom óta lelkes futballszurkoló vagyok. Mióta családom van, már kevesebb idegenbeli Diósgyőr meccsre megyek, de itthon ritkán indul útjára nélkülem a labda!

Bizalommal várom régi és új egri és Eger környéki betegeimet!"