Dr. Kovács Aliz

Bőrgyógyászat

Dr. Kovács Alíz fő érdeklődési területe a bőrsebészet, a bőronkológia, valamint a bőrgyógyászati immunológia. Anyajegyek, bőrtumorok sebészeti ellátásával is foglalkozik a TritonLife Kapos Medicalnál: "a diagnosztikától a terápián át a gondozásig egy kézben tudom problémájukat kezelni" - foglalja össze. 

Teljes bemutatkozás

Két év gyógyszerészeti egyetem után jelentkezett az orvosképzésbe, a Pécsi Tudoményegyetemen szerzett orvosi diplomát. "Vizualitás iránti fogékonyságom ékes bizonyítékaként az orvosi kar első illetve másod évében is elnyertem a zemeszter legjobb anatómusa díjakat" - meséli dr. Kovács Alíz. "Az egyetem alatt édesanyám már kozmetikusként dolgozott, ami által nagyobb figyelmet szenteltem a bőrbetegségeknek, illetve mindig jobban szerettem azokat a szakterületeket, ahol szemmel látható elváltozások vannak, nem mellesleg vonzónak találtam a manualitást is a gyógyításban. Mindezek tükrében végül úgy döntöttem, hogy a bőrgyógyászat felé veszem az irányt" - meséli a kezdetekről.

2015-ben diplomázott, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Bőrgyógyászati Osztályán dolgozott rezidensként, majd itt tett bőrgyógyász szakvizsgát 2020-ban.

Fő érdeklődési területe a bőrsebészet, a bőronkológia, valamint a bőrgyógyászati immunológia. Anyajegyek, bőrtumorok sebészeti ellátásával is foglalkozik: "a TritonLife Kapos Medicalnál a diagnosztikától a terápián át a gondozásig egy kézben tudom problémájukat kezelni" - mondja dr. Kovács Alíz bőrgyógyász.