Dr. Krasznay Péter

Sebészet, Proktológia
Teljes bemutatkozás

Általános és középiskoláit Jászberényben végezte, 1972-ben érettségizett az akkori nevén Kállai Éva Gimnázium fizika-kémia tagozatos osztályában. Még ugyanebben az évben felvételt nyert a Debreceni Orvostudományi Egyetemre. 1978-ban avatták orvosdoktorrá.
Egerben, a Megyei (később Markhot Ferenc ) Kórház Sebészeti és Érsebészeti Osztályán kezdett dolgozni. 1982-ben szakvizsgázott sebészetből jeles eredménnyel. 1985-ben középfokú angol állami nyelvvizsgát tett.
1984-ben alorvos, 1990-ben adjunktus,1995-ben főorvos, részlegvezető.
2007-ben pályázat útján a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Sebészetére osztályvezető főorvosi kinevezést nyer. 2008-tól 2020 végéig az újonnan szervezett Sebészeti Matrix Osztály Általános Sebészetének szakmai vezető főorvosa.
Fő szakterülete a vastagbél, végbél sebészete (Heves megyében 1985-ben elsőként szervezett proktológiai szakrendelést), valamint a laparoszkópos sebészet (osztályán vezetése alatt lett rutin műtét a laparoszkópos vakbél,lágyék és hasfali sérv műtét,került bevezetésre a nyombélfekély átfúródás miatti laparoszkópos elvarrás ill.kezdődtek meg a laparoszkópos vastagbél műtétek.). 16 lektorált közleménye jelent meg különböző szaklapokban, ebből 2 angol nyelven, előadásai száma különböző hazai és nemzetközi kongresszusokon, továbbképző fórumokon megközelíti a 60-at, köztük 5 angol nyelven. A kórház Tudományos Bizottsága Elnökeként 10 alkalommal szervezte meg a hagyományos évenkénti Erzsébet napi Tudományos Ülést.
2013-ban a Magyar Sebész Társaság Észak-Kelet Magyarországi Szekciójának akkori elnökeként megszervezte az az évi Tudományos Napot, Jászberénybe vonzva a régió 6 megyéjének sebészeit.

Jelenleg egykori osztályán félállásban dolgozik.