Dr. Kubasch Gábriel

Idegsebészet

„A műtétekben lelem az örömömet, mégis igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy a beteg elkerülje azt” - vallja dr. Kubasch Gábriel idegsebész szakorvos, aki az agy és gerinc számos kórképének vizsgálata és gyógyítása mellett nagy figyelmet szentel az agy- és a gerincdaganatok kivizsgálására is.

Teljes bemutatkozás

Dr. Kubasch Gábriel az általános, klasszikus idegsebészet (agy és gerinc) számos kórképének gyógyításával foglalkozik. Kiemelt figyelmet fordít a gerinc korosodásával vagy sérüléseivel járó (porckorong-károsodások, sérvek, kopások, csigolya-összeroppanások, csigolya-csúszások) betegségek kivizsgálására, kezelésére. Konzervatív, ugyanakkor ambivalens álláspontot képvisel: —„a műtétekben lelem az örömömet, mégis igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy a beteg elkerülje azt”.

Dr. Kubasch Gábriel szerint a daganatos megbetegedések terápiájában szemünk láttára kibontakozó forradalomnak lehetünk tanúi. „Ennek hatására nagy figyelmet szentelek az agy- és a gerincdaganatok kivizsgálásának, kezelésének” – mondja orvosunk.

A mikrosebészeti eljárások, célzott, molekuláris kezelések, milliméter pontos besugárzások (cyber-knife, gamma-kés) eredményeként korábban nem látott minőségű és hosszúságú túléléseket, gyógyulásokat tapasztalunk. Primer és áttéti agy- és gerincdaganatok eltávolítása, daganatból történő mintavétel (pl. molekuláris terápia céljából szövettani elemzésre), a nem sebészi eljárások megismertetése, bemutatása is (a daganatok kezelése több társszakma összehangolt munkájával lesz csak igazán eredményes) az idegsebészet tárgyát képezik.

Dr. Kubasch Gábriel a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett orvosi diplomát 2014-ben, 2021-ben tett idegsebészet szakvizsgát. Számos szakirányú továbbképzésen, kurzuson vett részt Budapesttől Belgiumig.

2014 óta dolgozik a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Idegsebészeti Osztályán. „Az itt, valamint az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben szerzett tudásomat és tapasztalatomat szeretném a hozzám forduló betegek javára fordítani” – összegzi dr. Kubasch Gábriel.

"Egy kisfiú édesapjaként - amennyiben ő is és szabadidőm is engedi - első sorban állóképességi sportok közben (hosszútávfutás, triatlon) engedem ki a fáradt gőzt" – mondja magánéletéről dr. Kubasch Gábriel