Dr. Marsi-Molnár Barbara

Gyermekgyógyászat
Teljes bemutatkozás

Dr. Marsi-Molnár Barbara gyermektüdőgyógyász szakterülete a tüdő és légzőszervi betegségek kivizsgálása és gyógyítása, illetve az asztmás kórállapotok kezelése.

A Semmelweis Egyetemen szerzett orvosi diplomát, 2013-ban csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsgát, majd 2016-ban gyermekpulmonológia 2016 szakvizsgát tett, emellett 2014-ben IBCLC szoptatási tanácsadó diplomát is szerzett.

„A magyarországi gyermektüdőgyógyászat ikonikus helyein tanulhattam: Mosdós, Törökbálint, Heim Pál Kórház” – sorolja pályája mérföldköveit a gyermekpulmonológus. Hazai képzései és munkája mellett külföldi gyakorlattal is rendelkezik, a stockholmi Karolinska kórházban is dolgozott gyermekpulmonológusként.

Krónikus beteg gyermekkel játszani kisdedkorban a rendelőben, átsegíteni a őket és szüleiket a nehezebb időszakokon, majd látni ahogy egyre okosabb, ügyesebb iskolássá serdülnek, ezután kamaszként az élet nehéz dolgairól beszélgetni velük... Ezt a folyamatot végig kísérni ajándék egy gyermekorvosnak – fogalmaz dr. Marsi-Molnár Barbara.

Szerinte „a gyermekkel és a szülővel való megfelelő kommunikáció, a bizalom kialakítása nagyon fontos a rendelőben. Igyekszem megtalálni azt a terápiás módszert, amiről tudom, hogy otthon kétségek nélkül alkalmaznak majd, hogy a gyermekük egészségesebb legyen. A megfelelő bizalom kiépítése a hosszútávú együttműködés alapja” – foglalja össze a gyermektüdőgyógyász.