Dr. Menyhárt Csilla

Szülészet-nőgyógyászat
Teljes bemutatkozás

"8 éves lehettem, amikor a szüleim elé álltam, és elmondtam nekik, hogy én orvos szeretnék lenni. Segíteni szerettem volna az embereken és nagyon tetszett az orvosi hivatás" - meséli dr. Menyhárt Csilla. Gyakorlatilag itt kezdődik, ha nem is szakmai életútja, de odaadásának története mindeképpen. Pécsen járt orvosi egyetemenre, már diákként nőgyógyászati endokrinológiával foglalkozó kutatócsoportban vett részt az Élettani Intézetben. "Emiatt sokszor kellett felmennem a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára, ahol megismerkedtem az ott dolgozókkal és megtetszett ez a gyönyörű szakma" - meséli. 

Szakmai életútját így foglalja össze: "2008-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, majd Pécsett kezdtem dolgozni a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. 2011-ben hazaköltöztem Nagyatádra és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban dolgoztam tovább, egészen 2016-ig.

2014-ben szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát tettem le, közben PhD képzésemet is megkezdtem. Szakvizsga után ultrahangos licence vizsgát szereztem és sok szakmai továbbképzésen, konferencián vettem részt előadóként, hallgatóként. A mai napig továbbképzésekre, szakmai napokra járok tanulni, hogy tudásom bővítsem, valamint PhD munkámon is dolgozom.

A szakmámat nagyon szeretem, bele adom szívem lelkem, minden tudásom. Különösen nagy figyelemmel és türelemmel vagyok a fiatal korosztály iránt."