Dr. Német Tamás Gergely

Fül-orr gégészet
Teljes bemutatkozás

Dr. Német Tamás Gergely az általános fül-orr-gégészeti kórképek vizsgálata, ellátása és gyógyítása mellett a hallásvizsgálatok és hallásterápiák specialistája. „A fül-orr-gégészeti szakvizsga után 2023-ban szereztem meg az audiológiai szakvizsgám, és kezdtem meg az ehhez kapcsolódó szakorvosi tevékenységemet is. A mindennapi gyakorlatban törekszem a legmodernebb hallásvizsgálati módszerek alkalmazása mellett az elérhető legmagasabb szintű hallásrehabilitációra, mind a hagyományos fülsebészeti megoldásokkal érdemben nem gyógyítható fiatalabb, mind a klasszikus „időskori” halláskárosodásban érintett betegeim esetében” – meséli orvosunk.

Dr. Német Tamás Gergely 2006-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán, ezt követően a debreceni Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, majd Magyarország egyik legnagyobb centrum kórházában, a miskolci B.A.Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban folytatta szakorvosi képzését. 2011-ben kiváló minősítéssel tett fül-orr-gégegyógyászi szakorvosi vizsgát. „A patinás múltú és a klasszikus fül-orr-gégészeti, illetve fej-nyak sebészeti tevékenységen túl a szakma számos finom aspektusával foglalkozó, országos léptékkel is óriási járó- és fekvő betegforgalmat bonyolító osztályokon dolgozó, magasan képzett kollegáktól eközben módomban állt elsajátítani a szakma minden egyes aspektusát, legyen szó felnőtt vagy gyermek ellátást érintő kérdésekről. Szakorvosi jogosítvány megszerzését követően mind az állami, mind a magán ellátásban kamatoztattam a megszerzett ismereteket, jelenleg a salgótarjáni Szent Lázár Vármegyei Kórház Fül-orr-gégészeti Osztályán, amelynek osztályvezető főorvosi feladatait 2021 óta látom el” – avat be szakmai pályája alakulásába dr. Német Tamás Gergely.

Szakmai tapasztalatait bővítve, a modern betegellátás széles körű, komplex és mélyreható irányítási feladataiban is részt vett 2014 és 2024 között, a Mezőcsáti KEK és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője és egyben orvosigazgatójaként.

Családjával Debrecenben él, felesége szülész-nőgyógyász, 2 lány és egy fiú boldog édesapja. „Amellett, hogy a lifelong learning híveként szabadidőm jelentős részét foglalja le a szakmai ismeretek folyamatos bővítése, az aktív életmód híve vagyok. A mindennapi testmozgás szerves része az életemnek, számos általam kedvelt sport és szabadidős tevékenység közül a síelés, a kerékpározás és a természetjárás említhető kiemelten” – mondja dr. Német Tamás Gergely.