Dr. Novoth Béla

Sebészet, gyermeksebészet, plasztikai sebészet
Teljes bemutatkozás

A sebészeti, plasztikai sebészeti megoldások gyakran egyediek, a rutintól eltérőek - magyarázza dr. Novoth Béla. Baleseti- , kéz- és plasztikai sebészként, főorvosként számos szokványos, valamint ritka, nagy kihívást jelentő, azonnali improvizációt igénylő műtétet végzek évtizedek óta. Évi kb. 750 beavatkozással egyike vagyok a legtöbbet operáló plasztikai sebészeknek.

Tudásomat hazai és külföldi szakmai kurzusokon, előadásokon folyamatosan fejlesztem, hisz az orvoslás egy folyamatosan fejlődik, a fejlesztésekkel pedig lépést kell tartani - vallja Novoth doktor, aki több mint 150 előadás első illetve társszerzője, kb. 10 cikk és tankönyv fejezet írója illetve társszerzője. Orvosi diplomája mellett 3 szakvizsgával rendelkezik (traumatológia szakvizsga 1991, kézsebészet szakvizsga 1995, plasztikai sebészet és égési sebészet szakvizsga 2001).

Az ország első gyermektraumatológiai osztályán nem csak a rutin műtétekben szerzett gyakorlatot, hanem a viszonylag ritkán előforduló sérülésekben és a rekonstrukciós sebészetben is. 2001-ben bízták meg a Heim Pál Kórházban a sebészeti osztály keretében működő gyermektraumatológiai és kézsebészeti részleg vezetésével, ahol a gyermek kézfejlődési rendellenességek rekonstrukciójában is nagy tapasztatlatra tett szert. Később a plasztikai sebészet trületén a súlyos baleseti sérülések, lágyrész károsodások, és a roncsolt kézsérülések műtéteiben is rutint szerzett. A plasztikai sebészeti szakvizsga megszerzése óta a részleg tevékenységi körébe a különböző kiterjedésű anyajegyek és egyéb testfejlődési rendellenességek korrekciója is beletartozik -  magyarázza dr. Novoth. Emellett magán orvosi praxisban a felnőtt szépészeti és rekonstrukciós ellátásban is részt veszek, ahol a kórházban szerzett gyakorlat nagyon jól kamatoztatható.

Ellátási végez magyar, német és angol nyelven, páciensei egy része külföldről érkezik hozzá.

Dr. Novoth Béla a TritonLife Medical Center Geniumban Nd:Yag és Er:Yag lézeres esztétikai és sebészeti kezeléseket is végez, melyekhez a gyártó Fotona speciális nemzetközi lézerterápiás képzésében részesült.