Dr. Sipos Dávid

Kardiológia
Teljes bemutatkozás

2011-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Egyetemi tanulmányaim kezdetétől fogva lenyűgözött az emberi szív komplexitása, bonyolult működése. Nagyon érdekelt a belgyógyászat mellett az intenzív terápiás és a sürgősségi ellátás világa is. Ezeket a területeket jól ötvözi a kardiológia tudománya, így nem volt kérdés, hogy milyen szakterületen folytassam orvosi munkámat. A diplomám átvételét követően szülővárosomban, Nyíregyházán kezdtem meg a kardiológiai szakképzést a Jósa András Oktatókórház III. Belgyógyászati Osztályán.

A képzés során a kardiológia szinte teljes spektrumát megismerhettem, több területen kipróbálhattam magam. A kardiológiai szubintenzív részlegen megtanultam a kritikus, sokszor életveszélyes állapothoz vezető heveny kardiológiai kórképek, így a szívinfarktus, a heveny szívelégtelenség és szívritmuszavarok akut ellátását. Az évek alatt nagy gyakorlatot szereztem mind a kardiológiai, mind az általános belgyógyászati betegségek kivizsgálásában és gyógyításában, valamint bepillantást nyertem a kardiológiai rehabilitációba is. Lehetőségem volt invazív kardiológiai beavatkozások, így szívritmusszabályzó készülék (pacemaker) beültetés és koszorúérfestés (koronarográfia) végzésére is.

Mivel a sürgősségi és az akut ellátás már pályakezdő orvosként is nagyon érdekelt, ezért a kórházi munkám mellett részállásban mentőorvosként is dolgozni kezdtem. Közel 4 évig voltam az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségének tagja, mely időszakra mind a mai napig szép emlékként tekintek vissza, az ott töltött évek alatt nagyon sokat tanultam és tapasztaltam.

2017-ben szakvizsgáztam kardiológiából kiválóan megfelelet eredménnyel. 2018-tól dolgozom az egri Markhot Ferenc Oktatókórház Kardiológiai osztályán. Aktívan részt veszek a kardiológiai járó- és fekvőbeteg ellátásban és az ügyeleti tevékenységben. 2019-ben hagyományos (transztorakális), majd 2021-ben nyelőcsövön keresztüli (transzözofageális) szívultrahangos licenszvizsgát tettem kiválóan megfelelt eredménnyel. Ugyanebben az évben adjunktussá neveztek ki.

Fő érdeklődési területeim a heveny kardiológiai kórképek és kritikus állapotú betegek gyógyítása, a szívritmusszabályzó készülékkel élő betegek gondozása és szívultrahangos vizsgálatok végzése.

Az orvosi hivatás felelősségteljes végzéséhez nélkülözhetetlennek tartom az élethosszig tartó tanulást. Figyelemmel kísérem a legfrissebb szakirodalmat magyar és angol nyelven. Rendszeresen részt veszek hazai és külföldi kongresszusokon. Tagja vagyok a Magyar Kardiológusok Társaságának, a Magyar Hypertonia Társaságnak és az Európai Kardiológusok Társaságának (European Society of Cardiology).  

Keresse fel rendelésem, amennyiben mellkasi fájdalmat, fulladást, lábdagadást, szapora, rendszertelen, vagy lassú szívverést, csökkent terhelhetőséget tapasztal, vagy vérnyomásproblémái vannak. Ismert kardiológiai betegséggel élők gondozásával is foglalkozom. A szívproblémák kivizsgálását és kezelését holisztikus szemlélettel végzem, a kiváltó okot keresem és azt próbálom gyógyítani. A gyógyszeres és invazív kezelési módok mellett kiemelkedő fontosságúnak tartom és nagy hangsúlyt fektetek az életmódterápiára is.

Amennyiben a fentiek alapján megtisztel bizalmával, örömmel várom rendelésemen.