Dr. Sutka Melinda

Gasztroenterológia

"Munkám során gasztroenterológia számos területével foglalkozom, ilyen például az ételallergia, lisztérzékenység, gyulladásos bélbetegségek, funkcionális kórképek” – mondja dr. Dr. Sutka Melinda, aki kapszula-endoszkópos vizsgálatokat is végez.

Teljes bemutatkozás

Dr. Sutka Melinda gyermek-gasztroenterológus 2005-ben a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett orvosi diplomát, ezt követően a Debreceni Gyermekklinikán dolgozott éveken át. A csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsga megszerzését (2013) követően, a klinikai munkát hátrahagyva, házi gyermekorvosként praktizált ugyancsak Debrecenben. 2018-ban tett gyermek-gasztroenterológusi szakvizsgát, 2019-től kezdve a házi gyermekorvoslás mellett gasztroenterológiai járóbeteg ellátást is végez.

„Házi gyermekorvosként fokozottan észleltem a gyermekkori gyomor- és bélrendszeri megbetegedések illetve panaszok gyakori előfordulását, különös tekintettel az ételintoleranciák, ételallergiák vonatkozásában. Úgy éreztem, hogy ez irányú szakmai ismeretek megszerzésével hatékonyabban tudnám gyógyítani a körzetembe tartozó betegeket is” – meséli szakmai pályájáról dr. Sutka Melinda. „A gyermek-gasztroenterológiai szakvizsga megszerzését követően a Debreceni Gyermekklinikán is lehetőséget kaptam, hogy szakrendelés keretében gyomor-bélrendszeri panaszokkal érkező betegeket gyógyíthassak. Ezen munkám során gasztroenterológia számos területével foglalkozom, ilyen például az ételallergia, lisztérzékenység, gyulladásos bélbetegségek, funkcionális kórképek” – teszi hozzá orvosunk. 2021 óta egyszemélyben végez a Debreceni Gyermekklinikán kapszula-endoszkópos vizsgálatokat.

„Hiszek a szülői tájékoztatás fontosságában. A konzultációk során arra törekszem, hogy a szülők pontosan értsék gyermekük tüneteinek, panaszainak hátterét, azt, hogy mit és miért teszünk a gyermek gyógyulása érdekében. Tapasztalataim szerint ez nagyban csökkenti a szülők szorongását, és hatékonyabban tudnak hozzájárulni gyermekük gyógyulásához” – emeli ki dr. Sutka Melinda.