Dr. Szatmári Gergely

Sebészet, proktológia, bőrsebészet
Teljes bemutatkozás

A Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát, "a műtétekhez köthető izgalom és adrenalin volt az, ami a sebészet irányába terelt" - meséli dr. Szatmári Gergely. "A folyamatos – és azóta is tartó – tanulásnak köszönhetően ma már széleskörű műtéttechnikai tudással rendelkezem" - teszi hozzá. 

Szakmai pályaívéről így mesél: "az egyetemi évek után rokoni szálak hoztak Somogyba és Kaposvárra, ahol a kórházban kaptam munkát. Három hónapot töltöttem a rehabilitációs osztályon, ahol annyira kevés orvos volt, hogy egy hónap után hirtelen „megbízott osztályvezetővé” avanzsáltam. Ennek a felelőssége bevallom kezdő orvosként meg is ijesztett, de a nehéz feladat sikere magabiztosabbá tett. Nem engedve a marasztalásnak, hamarosan átmentem a sebészetre, ahol dr. Balogh Gábor főorvos úr a szárnyai alá vett és a mellkassebészet terén átadta a tudását. Ebben az időszakban volt szerencsém három hónapig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben dolgozni, és ott szélesíteni, gyarapítani a tudásomat.

Pályafutásom következő szakaszában a fókusz dr. Káposztás Zsolt sebész-főorvosnak köszönhetően átkerült a máj, hasnyálmirigy és epeutak területre. Ennek már hét éve, és az ide irányuló operációk mellett a laparoscopos hasi műtétek területén is jelentős rutinra tettem szert. Jelenleg Kaposváron a Szeptikus Sebészeti Részleg vezetőjeként dolgozom, ahol a krónikus sebek kezelésében sajátítottam el jártasságot, melyet a magánellátásban is kamatoztatok."