Dr. Székely Zsolt

Nőgyógyászat
Teljes bemutatkozás

Dr. Székely Zsolt nőgyógyász 1997-ben szerezte diplomáját a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A TritonLife mellett a Kazincbarcikai Kórházban és saját magánrendelésén is gyógyít. Ars poeticaja, hogy minden páciensét úgy látja el, mintha a legközelebbi hozzátartozója lenne.

– Édesapám bőrgyógyászként, édesanyám pedig laboratóriumi szakasszisztensként dolgozott, így az egészségügy bűvöletében nőttünk fel. Ez volt az egyik indító dolog, ami erre a pályára hozott engem. Ha úton voltunk, édesapámat lépten-nyomon megállították a betegei, az ismerősei. Azt tapasztaltam, hogy nagy tisztelet övezi – idézi fel az erdélyi származású Dr. Székely Zsolt, aki Sepsiszentgyörgyön nőtt fel, és ott végezte iskoláit.

Mindig is az elsők között volt

– Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán tanultam tovább, ahol 1997-ben szereztem diplomát. Szerencsésnek tartom magamat, hiszen nagyon jó tanáraim voltak, jó útravalót kaptam tőlük is – hangsúlyozza a doktor úr, aki bár könnyedén vette a költözéssel járó akadályokat, honvágya a mai napig van.

– Engem minden érdekelt, nagyon szerettem tanulni, gyakorlatokra járni, nem igazán volt olyan szakterület, ami kevésbé érdekelt volna. Az egyetem vége felé vált egyértelművé, hogy a szülészet-nőgyógyászatot választom, hiszen ez mindig is ott volt az elsők között. Az egyik legmeghatározóbb tanárom Pál Attila volt (akkoriban docens, később pedig intézetvezető professzor volt), ő engedett elsőként belelátást ebbe a szakmába.

Szikszóról Miskolcra

Dr. Székely Zsolt első munkahelye a szikszói II. Rákóczi Ferenc Kórház Szülészet-nőgyógyászat Osztálya volt, 1998 és 2007 között. A szakképzés évei alatt Papp Zoltán professzor úr klinikáján megtapasztalhatta, hogyan válik gyakorlattá a legfőbb törvény: a beteg érdeke. Szakvizsgáját 2003-ban, a Semmelweis Egyetemen tette le.

– Nagyon jó időszak volt a szikszói. Már alig vártam, hogy a betegágy mellett, valós terepen próbáljam ki magamat. Szerintem mindent leír, hogy ha nem voltam hétvégén ügyeletes, akkor nagyon vártam a hétfőt, hogy mehessek dolgozni. Nagy szívfájdalmam volt, amikor megszüntették azt a kis osztályt.

Így került tehát a doktor úr Miskolcra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba (2007–2017), majd a Semmelweis Tagkórházba (2017–2020). Egy teljesen más lépték, nagyobb betegforgalom várta. Ezt megelőzően, éppen 2006-ban szerezte meg klinikai onkológia szakvizsgáját az Országos Onkológiai Intézetben.

– Miskolcon először az Onkológiai Osztályra vettek fel, majd egy évvel később átvettek a szülészetre. Örülök, hogy hamar visszatérhettem az eredeti hivatásomhoz. Ami az onkológiát illeti, nagyrészt személyes indíttatásból sajátítottam el, családi érintettség miatt – osztja meg velünk Dr. Székely Zsolt.

A Covid-ellátás fordulópontot is hozott

A doktor úr a folyamatos tanulásban, fejlődésben hisz, így nem meglepő, hogy 2015-ben egy posztgraduális képzést is elvégzett – a minimál-invazív (laparoszkópos, hiszteroszkópos) nőgyógyászati sebészetet tanulta ki.

– Úgy ítéltem meg, hogy több lehetőség lesz a minimál-invazív nőgyógyászati beavatkozások terén továbblépni. A tagkórházas éveim alatt jobbára a műtétes tevékenység dominált, de minden területen igyekeztem helytállni. A koronavírus-járvány aztán sok mindent átalakított, összevonták a két miskolci osztályt egy nagy szülészetté. Négy hónapot dolgoztam a Covid-ellátásban, és egyre nehezebbnek tűnt a visszaút a szakmámba. Úgy gondoltam, hogy egy kisebb, csendesebb légkörű helyre szeretnék visszatérni, így hát 2021 óta a Kazincbarcikai Kórházban gyógyítok.

Értük mindent megtennénk

Dr. Székely Zsolt kazincbarcikai munkáján túl (mely ügyeleteket, készenléteket is magába foglal) saját magánrendelést is visz, és a TritonLife csapatát is erősíti. A TritonLife-ban a nőgyógyászat teljes spektrumán bizalommal fordulhatunk hozzá. – Mindenkit szívesen látok, ám azt fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy az onkológiában nem vagyok benne napi szintű jártassággal, így a nőgyógyászati onkológiai pácienseket továbbirányítom a megfelelő kollégákhoz.

A doktor úr ars poeticaja, hogy minden páciensét úgy kell ellátnia, mintha a legközelebbi hozzátartozója lenne. – Ebből baj nem származhat, hiszen a hozzátartozóinknak a legjobbat akarjuk, megteszünk értük mindent. Ezt követtem az elmúlt években, és ezt fogom a továbbiakban is.

Család, kikapcsolódás

– Számomra a családom jelent minden kikapcsolódást. Mindig jó hazatérni. A kislányunk 21 hónapos, az összes szabadidőm körülötte forog. Olykor a természetbe, olykor az otthonunk nyugalmába szervezünk közös programokat, de egy kis kertészkedés is fel szokott tölteni. A kislányunk érkezése előtt rendszeresen úsztam, és mivel ő is nagyon szereti a vizet, biztosan együtt is járunk majd uszodába – meséli mosolyogva Dr. Székely Zsolt, aki amikor csak teheti, családjával együtt felkerekedik, és meglátogatják erdélyi hozzátartozóikat.