Dr. Széll András

Érsebészet
Teljes bemutatkozás

1956. július 10-én születtem Szegeden. Általános – és középiskolai tanulmányaimat szülővárosomban végeztem. 1974-ben érettségiztem, majd 1979-ig a Szegedi I.sz. Belgyógyászati Klinikán, illetve az Országos Mentőszolgálat Szegedi Állomásán dolgoztam.

Tanulmányok

  • 1979-ben nyertem felvételt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karára.
  • 1985-ben általános orvosi diplomát szereztem, ezt követően Ajka Magyar Imre Kórház Érsebészeti Részlegén kezdtem meg orvosi munkámat.
  • Sebész szakorvosi képesítést 1989-ben, érsebészeti szakvizsgámat 1992-ben szereztem meg.
  • Angol és francia nyelvismerettel rendelkezem alapfokon.

Jelenlegi munkahelyek

2007-től 2018. december 31-ig a Veszprém Csolnoky Ferenc Kórház Érsebészeti Osztályán dolgoztam.

A visszérbetegségek ellátása mellett a hasi verőér (aorta) tágulatának , a nyaki verőér szűkületeinek sebészete és a vesebetegek fisztula (shunt) készítése a napi tevékenységem fő része. A sebészeti ellátás mellett természetesen a beteg ember életmódváltoztatása-életvezetési tanácsadás is kiemelt tevékenység munkám során. 

A rendelés kapcsán a beteg átfogó képet kap aktuális érrendszeri állapotáról, amely kiterjed a nyaki, felső-és alsó végtagi artériás és vénás, valamint nyirokkeringési rendszerére. (Doppler vizsgálat) Munkámat megkönnyíti, amennyiben a rendelés során a beteg friss labor eredményekkel, a rendszeresen szedett gyógyszereinek listájával, valamint egészségével kapcsolatos dokumentációval (zárójelentések, vizsgálati eredmények) jelentkezik rendelésemen. Gyógyszeres kezelés beállítása, valamint gyógyászati segédeszközzel (gyógyharisnya) történő ellátásában is állok betegeink rendelkezésére. A felszínes vénatágulatok injekciós kezelése (sclerotizálás) válogatott esetekben jön szóba. Válogatott esetekben operatív beavatkozások megbeszélés szerint végezhetők. Műtétes betegeink beutalása Veszprém és Ajka Kórház felé megoldható.

Korábbi munkahelyek

Továbbképzéseim során Miskolcon, Győrött, Budapesten, illetve Nürnbergben tanulmányozhattam az érsebészet fejlődését. Ajkán Dr. Hetényi András mellett a vénasebészet alapjait ismerhettem meg, 1995 és 1999 között a Budai MÁV Kórházban Dr. Mogán István vezetése alatt az artériás sebészetét tanultam. 2000-ben visszaköltöztem Ajkára és 3 évig orvos igazgató voltam a Magyar Imre Kórházban.