Dr. Túri András

Kézsebészet, ortopédia, trumatológia

Magánrendelést nem végez.

Teljes bemutatkozás

Általános orvosi diplomámat 1977-ben szereztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Szakvizsgáim az alábbiak: ortopédia (1982), traumatológia (1992), kézsebészet (2001).

1977 óta dolgozom a Szent János Kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztályán, jelenleg részlegvezető főorvosi beosztásban. Emellett 25 éve vezetem a Szent János Kórház kézsebészeti járóbeteg-szakrendelését. Több mint 22 évig voltam baleseti ügyeletvezető. 2002 óta rendelek a T&T magánrendelőben.

1982 óta vagyok tagja a Magyar Ortopéd Társaságnak, 1983 óta a Magyar Osteoarthrológus Társaságnak, 1994 óta a Magyar Traumatológus Társaságnak. Hazai és nemzetközi kongresszusokon közel 50 tudományos előadást tartottam. Külföldi és hazai szaklapokban 6 közleményem jelent meg.

Szűkebb szakterületem a kézsebészet. Ezen belül fő kutatási területem a veleszületett kézfejlődési rendellenességek (dongakéz, „fókakéz”, veleszületett hüvelykujjhiány stb.) kétéves korban megkezdett műtéti rehabilitációjára irányul. A kéz fogóképességének korai, komplex műtéti helyreállításával kapcsolatos eredményeimről számos tudományos előadást tartottam és közleményt publikáltam.

Mintegy 20 éve vagyok a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszékének gyakorlatvezetője, ennek keretén belül az V. éves orvostanhallgatók kézsebészeti oktatását végzem.

2015 óta rendelek kézsebészként a Budaörsi Egészségügyi Központban, emellett rendszeresen részt veszek az Egynapos Sebészet kézsebészeti műtéti ellátásában is.

Sebészként mindig arra törekszem, hogy a hozzám forduló betegek panaszainak okát mihamarabb feltárjam, és ha szükséges  – pontos tájékoztatás után, de késlekedés nélkül –, akár műtéti úton megszüntessem. Bízom benne, hogy ehhez jó alapot ad széles körű, több mint negyvenéves klinikai tapasztalatom és az a gyakorlat, amit az elvégzett több ezer műtét során szereztem.