Dr. Zomborszky Márton

Az általános felnőtt- és gyermekortopédiaivizsgálatok, valamint a sportolók túlterheléses elváltozásainak kezelése mellett, dr. Zomborszky Márton fő tevékenysége a csípő és térdprotetika, mely műtéteket nagy számban végez.

2011-ben a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán diplomázott, azóta a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztályán dolgozik. 2017 óta ortopéd és traumatológus szakorvos.

"2013 és 2016 között csapatorvosi feladatokat láttam el a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián, ahol a fiatalok futball sérüléseivel, túlterheléses sportártalmakkal foglalkoztam.  2014-2019 között dolgoztam Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémián, ahol az akadémisták sérüléseit és túlterheléses bántalmait kezelem" - avat be szakmai életútjába dr. Zomborszky. 

Szakvizsgát követően fő érdeklődési területe a csípőízületi protézisek revíziója lett. "2018-ban lehetőségem nyílt Hamburgban a HELIOS Endo Klinikán, Európa egyik legnagyobb protetikával foglalkozó centrumában tanulni. Itt nemcsak a primer protézis beültetést, hátsó feltárást, de a protézis lazulás és fertőzéses szövődmények ellátásának gyakorlatát is megfigyelhettem. 2018 májusa óta a csípőprotézisek beültetését hátsó feltárásból végzem" - meséli Zomborszky doktor.