Füredi Nóra

Gyógytornász

"Fontos az élethosszig tartó egészségtudatosság és testmozgás, hogy adottságainkból és lehetőségeinkből a lehető legjobbat hozhassuk ki, így a gyógytornász szakma nem csupán egy foglalkozás, de egy életre szóló hivatás számomra, melyet szívvel-lélekkel, lelkesedéssel csinálok" – mondja szakmai hitvallását Füredi Nóra gyógytornász. Fő szakterületei az ülő életmód okozta mozgásszervi problémák kezelése, illetve szívügye a kismamatorna és a szülés utáni rehabilitáció.

Teljes bemutatkozás

"Fontos az élethosszig tartó egészségtudatosság és testmozgás, hogy adottságainkból és lehetőségeinkből a lehető legjobbat hozhassuk ki, így a gyógytornász szakma nem csupán egy foglalkozás, de egy életre szóló hivatás számomra, melyet szívvel-lélekkel, lelkesedéssel csinálok. Hajt a tudásvágy, folyamatosan továbbképzem magam, és szeretek egy hasonló célokat szem előtt tartó szakemberekből álló csapatban dolgozni, mely segítségével komplex módon tudunk megközelíteni egy-egy problémát" – foglalja össze szakmai hitvallását Füredi Nóra gyógytornász.

Bár első diplomáját közgazdaságtanból szerezte, egyetemi évei alatt egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mások segítése, a gyógyítás, a mozgás és az egészséges életmódra nevelés által a legnagyobb érték számára, így nem volt kérdés, merre vezet az útja: jelentkezett a Semmelweis Egyetemre, és gyógytornász lett.

"Sportos családban nevelkedtem, és már egész kicsi korom óta lételemem volt a mozgás: túráztam, szertornáztam, táncoltam, röplabdáztam, futottam, falat másztam, majd egyre közelebb kerültem a jóga és pilates szemléletmódjához. Ezen kívül több orvos és gyógytornász is van a családomban, így ez is hozzájárult ahhoz, hogy a gyógyítás, mint érték különösen meghatározó legyen az életemben" - meséli Nóra. 

Kiemelten fontosnak tartja a prevenciót, hogy a megfelelő információk birtokában, a testudatosítás elmélyítése által megelőzhessük a mozgásszervi problémákat, vagy ha már kialakulóban vannak, időben megakadályozzuk azok súlyosbodását.

Fő szakterületei az ülő életmód okozta mozgásszervi problémák kezelése, illetve szívügye a kismamatorna és a szülés utáni rehabilitáció. Egyetemi szakdolgozatát a várandósság okozta szétnyílt hasizom regenerációs lehetőségeiből írta, a gyakorlatban is alkalmazza az ehhez kapcsolódó kutatómunkája eredményeit.