Iván Edina

Iván Edina, a TritonLife gyógytornásza sokéves tapasztalattal rendelkezik a mozgásszervi panaszok – főként gerinc- és medenceproblémák –, valamint a várandóssággal és szüléssel összefüggő elváltozások kezelése terén. Így került a kismedencei fizioterápia és rehabilitáció is az érdeklődése középpontjába.

A családomban több egészségügyi dolgozó is volt, tehát ismerős volt nekem ez a környezet, sőt vonzott is. A kötődés azonban nemcsak innen, hanem a sport szeretetéből is fakad. Gyermekkorom óta sportolok, most sem telik el úgy egy hét, hogy ne jógáznék. Pályaválasztás előtt úgy éreztem, hogy a gyógytorna-fizioterápia ötvözi a legjobban azt, amit szeretek: a gyógyítást és a mozgást – mondja Iván Edina, aki 2008-ban végzett a Szegedi Tudományegyetemen gyógytornászként, majd 2011-ben a Semmelweis Egyetemen okleveles humánkineziológus képesítést szerzett.

Izgalmas váltás

A szakmám számomra hivatást jelent. Nagyon fontosnak tartom, hogy naprakész és magas szintű szaktudással támogassam a hozzám fordulókat, ezért folyamatosan képzem magamat, rendszeresen részt veszek hazai és nemzetközi továbbképzéseken, tagja vagyok több hazai és nemzetközi szakmai társaságnak – fejti ki a szegedi születésű gyógytornász, aki 2011-ben költözött szülővárosából Budapestre.

Az első munkahelyem a Hódmezővásárhelyi Kórház volt, majd főiskolai gyakornokként fél évig részt vehettem a gyógytornászok képzésében Szegeden. Ezt követően a Szegedi Egyetem központi fizioterápiás részlegének munkatársaként, majd a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nél folytattam a pályafutásomat. Ez után költöztem a fővárosba, ami egy izgalmas, kihívásokkal teli váltás volt. A DAVID Gerincklinikán helyezkedtem el, ami nagyon jó szakmai fejlődési lehetőség volt. Főként gerinc- és medenceproblémákkal foglalkoztam. Négy évet töltöttem ott, és ez idő alatt már a fővárosi életritmusom is kialakult – folytatja Iván Edina, aki egy véletlen folytán cseppent bele a kismamatornák világába.

Teljes elfogadás és tisztelet

Egy kolléganőmtől kellett átvennem ezt a feladatot, amit egyáltalán nem bántam, sőt azóta is fontos helyet foglal el a szívemben. El is végeztem egy ezzel kapcsolatos képzést, emellett úgy érzem, hogy édesanyaként maximális empátiával tudok fordulni a várondós és a kisgyermekes hölgyek felé, hiszen én is tudom, hogy mivel jár a szülés.

A gyógytornász úgy látja, az empátia mellett a nyílt és őszinte kommunikáció, valamint az ítélkezésmentesség is kulcsfogalmak, amikor a páciens-gyógytornász kapcsolatról van szó.

Aki hozzánk fordul, bármilyen problémájáról beszélhet, itt megértő szívekre talál, és egy cseppnyi ítélkezés sincs bennünk. Teljes elfogadással és tisztelettel vesszük figyelembe a páciensek igényeit, érdekeit és a számukra fontos dolgokat – hangsúlyozza Iván Edina, aki a DAVID Gerincklinikát követően a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézetben dolgozott egészen 2021-ig, majd 2022 januárjában csatlakozott a TritonLife csapatához.

Naprakészség, színvonalas előadások

A gyógytornász sok-sok energiát fordít arra, hogy lépést tartson a naprakész tudományos fejlődéssel. A koronavírus-járvány sem állította meg abban, hogy továbbfejlődjön, hiszen több online előadáson is részt vett. – Emlékezetes volt például a Gyógytornász Világkongresszus, illetve a Nemzetközi Urogynekológiai Társaság szervezésében megvalósuló webinárok, melyeken a kismedence-rehabilitációs szakterület nagyjainak ismeretátadását hallhattuk.

Túra és kultúra

Iván Edina a feltöltődésre is igyekszik hangsúlyt fektetni, amikor csak teheti, a természetben való kikapcsolódást választja, a hazai erdőkben való túrázást például kiemelten kedveli. Leginkább családjával szeret időt tölteni, és a kultúra is igazi energiabombát ad számára, legyen szó operaelőadásokról, vagy épp krimi műfajú könyvekről, filmekről.