Miklós Eszter

Gyógytorna, biofeedback
Teljes bemutatkozás

Gyerekkorom óta mindig is segítő szakmában képzeltem el magam, úgy éreztem akkor lehetek igazán büszke a munkámra, ha azzal mások életét is pozitívan befolyásolom. Majd pedig gimnázium biológia óráin nyűgözött le az emberi test összetettsége, bonyolultsága. Minél többet tudtam róla, annál többet akartam tanulni még. Ez és a mozgás szeretete terelt aztán érettségi után a Semmelweis Egyetem gyógytornász szakára.

Először kórházban kezdtem dolgozni belgyógyászati és pszichiátriai osztályokon, majd egy budai gyógytornarendelőben folytattam munkámat. Eközben egy Semmelweis Orvostudományi Egyetem által akkreditált, 2 éves képzésen szereztem manuálterapeuta képesítést. Munkám során így gyakorlatot szereztem az ülő munkát végzők körében leggyakoribb panaszok, fájdalmak kezelésében, illetve hobbisportolók rehabilitációjában.

Azt tapasztaltam, nagyon sokan, azok is, akik rendszeresen sportolnak, egészségesen élnek, igényesek a testükre, még ők is gyakran elfeledkeznek a medencefenék izmairól, mindaddig, amíg kismedencei problémáik nem akadnak. Úgy gondolom, mi gyógytornászok sokat tudunk tenni, hogy ez megváltozzon, és sokat tudunk segíteni azoknak, akik ilyen panaszokkal küzdenek. Ezért is érdekel a kismedencei rehabilitáció igazán, és igyekszem folyamatosan tovább bővíteni a tudásomat ezen a területen is.