2023. 08. 10

A MÉHNYAKRÁK SZŰRÉSE ÉS KEZELÉSE – FONTOS TUDNIVALÓK A CITOLÓGIÁRÓL ÉS A COLPOFIXRŐL

A daganatos megbetegedéseket illetően kiemelten fontos felhívni a figyelmet a megelőzésre és a szűrések fontosságára. A nőgyógyászati területen egyre több és egyre fejlettebb módszerek állnak rendelkezésre a TritonLife Kapos Medicalnál is.

A méhnyakrákos esetek számát illetően hazánk a 7-8. helyen áll az Európai Unióban. Évente megközelítőleg 1200-1400 új méhnyakrákos esetet diagnosztizálnak, és hozzávetőleg évente 400 nő hal meg ebben a betegségben. Azonban szerencsére a nőgyógyászat területén számos diagnosztikai eszköz és terápiás módszer áll rendelkezésre a női reproduktív egészség megőrzésére és kezelésére.

Citológia

A citológia, vagy ismertebb nevén a méhnyakrák szűrés, az egyik legfontosabb vizsgálat a nők egészségének megőrzése céljából. A méhnyakrák az egyik leggyakoribb rákfajta, azonban korai stádiumban jól kezelhető és gyógyítható. A citológia célja, hogy azonosítsa a méhnyaksejtekben lezajló lehetséges elváltozásokat. A citológiai vizsgálat során a nőgyógyász szakorvos speciális mintavevő eszközzel mintát vesz. Az így begyűjtött sejteket laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá, hogy az esetleges rendellenességeket vagy sejtváltozásokat azonosítsák. Ha az eredmények elváltozásokra utalnak, további vizsgálatok és kezelések következhetnek, hogy megelőzzék a rákos elváltozások kialakulását vagy a betegség további terjedését. A rendszeres citológiai szűrés, amelyet általában évente javasolnak, lehetőséget biztosít az orvosoknak a korai stádiumú rákos elváltozások azonosítására és a megfelelő kezelési stratégiák kiválasztására.

Colpofix: úttörő a méhnyaki elváltozások kezelésében és megelőzésében

A  Humán Papillomavírus (HPV) a leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, általában nem okoz tüneteket, és sokszor magától elmúlik. Emiatt sokan soha nem tudják meg, hogy megfertőződtek a vírussal. A betegek 10–15%-ánál azonban a vírus következményeként méhnyakrák is kialakulhat. Az egyedülálló Colpofix hüvelyi gélspray a HPV által kiváltott méhnyaki elváltozások kezelésére szolgál. A készítmény hatása a méhnyak-hüvely transzformációs zóna biológiai folyamataira gyakorolt pozitív befolyásolásán alapul.

Az egészséges hüvelyflóra visszaállítása és megőrzése

A Colpofix a HPV-fertőzés okozta méhnyaki elváltozások visszafejlődését segíti elő. 999 beteg adatain alapuló adatok szerint a Colpofix kezelés 6 hónap alatt a nők 96%-ánál eredményezte az enyhe méhnyakelváltozások visszafejlődését és a normál hámképződés helyreállását.

Védő hatás

A Colpofix megvédi a hüvelyhám érintett területét a külső fertőzések káros hatásaitól, a kórokozó túlszaporodásnak a leküzdésére és az egészséges hüvelyflóra helyreállítására szolgál.

A készítmény vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz. A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérzedde kezelőorvosát!

A Colpofix HPV okozta méhnyaki elváltozások kezelésére és megelőzésére szolgáló innovatív hüvelyi gélspray mostantól Centrumunkban is elérhető. A TritonLife Kapos Medical kiemelt hangsúlyt fordít a szakmai és a technológiai fejlődésre, így kiváló, képzett és tapasztalt szakemberekhez fordulhatnak bizalommal. Dr. Diószegi Brigitta, Dr. Fodor János, Dr. Hegedüs András, Dr. Nagy Sándor, Dr. Péterfi István Phd., Dr. Tormási Imre és Dr. Tóth Tamás nőgyógyász szakorvosaink egyaránt rendelkeznek azzal a szakmai tudással és tapasztalattal, amely szükséges a diagnózis felállítása és az egyénre szabott ideális kezelés érdekében. Nőgyógyászati szakrendeléseink szabad időpontjairól vagy a Colpofix gélspray elérhetőségéről további információkat munkanapokon tud kérni 08.00 és 19.00 óra között a +3620 245 8585-ös, a +3620 515 2594-es és a +3620 521 0277-es telefonos elérhetőségeinken, vagy személyesen központunk recepcióján. További érdekes, hasznos információkért kövesse Facebook oldalunkat!