2020. 10. 22

A PROKTOLÓGIÁTÓL AZ ANYAJEGY ELTÁVOLÍTÁSIG: ISMERJE MEG SEBÉSZETI SZAKRENDELÉSÜNKET!

Magánegészségügyi Centrumunk szolgáltatásainak széles spektruma mindenkor a páciensek igényeihez igazodik, segítve ezzel az egészség megőrzését és a gyógyulás folyamatát. Az alábbiakban a sebészeti szakrendelés felkeresésének lehetséges indikációit, kiváló szakorvosaink specifikus programját ismerhetik meg.

Hogyan zajlik a vizsgálat menete?

A sebészeti vizsgálatok a panaszok feltérképezésével, az anamnézis felvételével és fizikális vizsgálattal kezdődnek. A páciens aktuális állapotának felmérését és rögzítését, az általános fizikai- és a panaszos régió vizsgálatát, illetve az ezzel felismerhető kórképek megállapítását követően szakorvosaink a felmerülő sebészeti kórképek igazolására további vizsgálatokat indikálhatnak. A differenciáldiagnosztikai kérdések tisztázása érdekében társszakmák bevonását rendelhetik el, célzott kivizsgálásokat (képalkotó- és laborvizsgálatok, stb) kezdeményezhetnek. Bizonyos elváltozások ambuláns sebészeti eltávolításához szintén társ-szakrendelés felkeresésére lehet szükség, ilyen például az anyajegy eltávolítása előtti bőrgyógyászati vizsgálat.

Hova forduljunk, ha kiegészítő vizsgálatok kellenek?

A kivizsgálásokat támogató szakrendelések, továbbá képalkotó- és laborvizsgálatok többsége szintén elérhető Centrumunk szolgáltatásai között, így helyben lehetőség van az időpontegyeztetésre is. Szakszemélyzetünk készséggel segít a megfelelő szakma és a páciens számára kedvező időpont kiválasztásában.

Milyen sebészeti beavatkozások érhetőek el a Kapos Medicalban?

Intézményünkben ambuláns sebészi beavatkozások elvégzésére is van lehetőség, mely az elváltozás súlyosságától függően, helyi érzéstelenítés mellett történik, a sterilitás szigorú szabályait betartva. Ilyen műtétek: a bőrön, illetve a bőr alatt lévő lágyrész elváltozásainak eltávolítása, benőtt köröm ék alakú kimetszése vagy a teljes köröm eltávolítása. A beavatkozások elvégzéséhez forduljanak bizalommal Dr. Csiszér István, Dr. Látrányi Balázs, Dr. Nagy Levente szakorvosokhoz, továbbá hamarosan ismét elérhető lesz Dr. Pintér Kitti szakorvos, aki a benőtt köröm miatt szenvedő pácienseket várja majd elkötelezetten. Végbéltáji gyulladások során kialakult elváltozások, dermoid cysták, külső bőrnodus, vagy caruncula eltávolítására, külső thrombotisalt aranyér thrombectomiájára Dr. Látrányi Balázs és Dr. Somodi Krisztián proktológusaink állnak a páciensek rendelkezésére. Gyakorlott szakorvosaink külső-belső aranyér és fissura, perianalis fistula konzervatív kezelését, aranyerek gumigyűrűzését (Barron ligatura), illetve végbéltályog vagy pilonidalis sinus diagnosztizálása esetén a tályogok feltárását, tisztítását és továbbiakban a sebkezelést is végzik. Krónikus sebek esetén a seb státuszának felmérése, a kiváltó ok/okok pontos meghatározása, diagnózis felállítása, továbbá speciális ellátása történik. A sebek állapotának rendszeres ellenőrzése és kezelése – a krónikus sebek fajtájától függően – programozott ütemben, a jelenleg elérhető legmodernebb kötszerekkel történik.

Milyen további kórképek esetén fordulhatnak sebészeinkhez?

Szakorvosaink rendelése általános sebészeti kórképek (hasfali és lágyéktáji sérvek, epehólyag kövesség, emésztőszervi megbetegedések) diagnosztikáját és ellátását is célozza. Ezen eseteknél a beteg fizikális vizsgálata mellett az esetleges további diagnosztikai vizsgálatok indikációjára kerül sor, illetve felállított diagnózis esetén szükség szerint műtéti indikáció elbírálása történik meg. A műtét utáni ellenőrzés, varratszedés, kötözés, az állapot nyomonkövetése, szükség esetén gyógyszeres kezeléssel való kiegészítése szintén szolgáltatásaink közé tartozik. A mellkast és mellüregi szerveket érintő betegségek sebészeti ellátásával Dr. Bogyó Levente általános és mellkassebész szakorvos foglalkozik. Szakemberünk az említett megbetegedésekkel küzdő, illetve műtéten átesett pácienseink rendelkezésre álló vizsgálati eredményeinek véleményezése, további kiegészítő vizsgálatok javaslata, kontrollvizsgálat, varratszedés céljából várja a gyógyulni vágyókat.

Milyen szolgáltatásbővítést tervezünk a közeljövőben?

Hamarosan csatlakozik a sebészeti team-hez Dr. Fazekas Gábor, a különböző érbetegségek (trombózis, érelmeszesedés, visszér, stb.) gyógyítására specializálódott érsebész szakorvos. Továbbá hölgy pácienseink nagy örömére üdvözölhetjük csapatunkban Dr. Zapf István plasztikai sebészt, aki esztétikai ambuláns beavatkozásokkal és kiváló szakmai tanácsokkal látja majd el a szépülni vágyó (nem csak hölgy) vendégeit.