2023. 09. 14

AZ EGÉSZSÉGES SZÍV KULCSA: KARDIOLÓGIAI SZAKRENDELÉS

A szív egészsége mindenki számára alapvető fontosságú, és a kardiológiai szakrendelések szerepe kiemelkedő a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében és kezelésében. A TritonLife Kapos Medical kardiológiai szakrendelésén a szív- és érrendszeri problémák szakértői segítséget nyújtanak, diagnosztizálják a betegségeket, és kialakítják a megfelelő kezelési tervet.

Szívbetegségek népbetegségként

A szívbetegségek globális szinten népbetegségnek számítanak. Magyarországon az elhalálozások csaknem 50%-át teszik ki a szív-érrendszeri megbetegedések. Az életmódbeli tényezők, mint például az egészségtelen étkezés, a mozgásszegény életmód, a dohányzás és a stressz hozzájárulnak ezek kialakulásához. A kardiológiai szakrendelések azonban segítenek az időben történő diagnózisban és a megfelelő kezelésben, ami kulcsfontosságú a betegségek leküzdésében.

Diagnosztika

Kardiológiai szakrendelésünkön számos diagnosztikai eljárás elérhető: EKG, terheléses EKG, szívultrahang, 24 órás Holter és ABPM. Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik az orvosok számára, hogy megállapítsák a szív- és érrendszeri problémák jelenlétét vagy kockázatát.

Az egészséges életmód tanácsadása

A kardiológiai szakrendelések nemcsak a betegségek kezelésére szolgálnak, hanem az egészséges életmód tanácsadására is. Az orvosok segítenek a betegeknek az egészségesebb életmód kialakításában, például a megfelelő táplálkozás, rendszeres testmozgás és stresszkezelés terén. Az egészséges életmód táplálkozással kapcsolatos kérdéseiben bizalommal kereshető dietetikai szakrendelésünk is.

A prevenció szerepe

A kardiológiai szakrendelések aktívan részt vesznek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is. Az időben elvégzett szűrővizsgálatok és a betegség kialakulásának kockázatának felmérése lehetővé teszi az orvosok számára, hogy megfelelő prevenciós intézkedéseket ajánljanak. Centrumunkban elérhetőek kardiológiai problémákra fokuszáló szűrővizsgálati csomagok és kifejezetten kardiológus által összeállított laborpanelek is. Összességében a kardiológiai szakrendelések kulcsfontosságúak a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében. A rendszeres ellenőrzések és a szakértői tanácsadás segíthetnek abban, hogy hosszú és egészséges életet éljünk. Ne hanyagoljuk el a szívünk egészségét, és forduljunk kardiológus szakorvoshoz, ha bármilyen szívpanaszunk vagy kockázatunk van. Az időben elvégzett intézkedések életet menthetnek. Centrumunkban kiváló szakemberek állnak a páciensek rendelkezésére. Dr. Kiss Enikő, Dr. Költő Gyöngyvér, Dr. Kopcsányi Rita, Dr. Molnár Zsolt és Dr. Pap Tihamér szakorvosok szakrendelésére időpontegyeztetés szükséges.  Időpontot munkanapokon tud egyeztetni 08.00 és 19.00 óra között a +3620 245 8585-ös, a +3620 515 2594-es és a +3620 521 0277-es telefonos elérhetőségeinken, vagy személyesen központunk recepcióján. A szakrendelésre történő online előjegyzések indulása nyomon követhető a www.tritonlife.hu oldalon, illetve Facebook oldalunkon.