2023. 11. 28

Az Év Vállalkozója a TritonLife vezérigazgatója

Az Év Vállalkozója Díjat adományozta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete vezérigazgatónknak, Haraszti Péternek. 

Haraszti Péter élete és vállalkozói tevékenysége a kiválóságot és az innovációt sugározza – hangzott el a méltatásban. Az Év Vállalkozója Díj azoknak jár, akik nem pusztán kiemelkedő teljesítményt mutathatnak fel, de értéket teremtenek pénzügyileg és társadalmilag egyaránt.

Haraszti Péter a TritonLife csoport létrehozásának ötletgazdája, alapítója, részvényese, és vezérigazgatója. Ő az, aki a régióban megfigyelhető trendeket felismerve, 2016-ban elkezdett egy olyan hatékony csapatot összeállítani, akikkel tervét megvalósíthatónak látta, és üzlettársként is maga mellé tudott állítani megfelelő nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembereket. A vállalkozás MedAlliance Holding néven indult 2017-ben, vállalkozó szellemű pénzügyi befektetők bevonásával. 2018 május végén valósult meg a csoporton belüli első cégfelvásárlás, a Róbert Magánkórház akvizíciója. Mindössze 5 évvel később, az akkori egy helyszínen működő, mindösszesen 2mrd Ft éves árbevételű vállalkozásból egy nagyvállalat jött létre.

Péter ötlete, elkötelezettsége, célorientáltsága, a csapatot összetartó pozitív emberi vonásai, végrehajtó képessége, fókusza és energiája nélkül ma nem létezne a TritonLife. Az első naptól szervezi és vezeti a céget, meghatározza az üzleti stratégiát, és kiváló érzékkel kezeli a pénzügyi és szakmai érdekek összehangolását. További erőssége a feladatoknak megfelelő munkatársak kiválasztása és motiválása - emelte ki méltatásában dr. Fábián Lajos, a TritonLife Csoport társalapítója, igazgatóságának elnöke, aki szerint Haraszti Péter példaként állhat minden olyan céltudatos fiatal előtt, akik a vállalkozók nehéz és viharos életét választják, és az élet bármely területén értéket szeretnének teremteni nem csak saját maguk számára, hanem szélesebb értelemben vett társadalmi környezetük számára.

Haraszti Péter társvezetésével a TritonLife Csoport hazánk legnagyobb, a teljes betegutat lefedő, országosan terjeszkedő járó-, és fekvőbeteg ellátással, valamint képalkotó- és laboratóriumi diagnosztikával foglalkozó magánegészségügyi szolgáltatója lett. A csoport intézményeiben 2022 végére 17,5 milliárd forint nettó árbevétel mellett, összességében már évi 9.600 műtétet végeztek különböző szakterületeken, és 392.000 orvos-beteg találkozás történt intézményeikben.

A fejlődés dinamikáját jól mutatja, hogy amíg a tavalyi évben 8, az idei év első félévében már 10 városban - Budapest, Budaörs, Debrecen, Eger, Kaposvár Szeged, Veszprém, Hódmezővásárhely, Miskolc, Sopron - volt jelen komplex szolgáltatásaival. A korábbi 15 helyett 2023 második félévében összesen 21 ellátóhely - ebből 8 magánkórház (10 járóbeteg klinika, 3 diagnosztikai központ) és 1 országosan elérhető laborhálózat szolgálja a TritonLife csoport ügyfeleit. A TritonLife Csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2022-ben 40 százalékkal, 1.157 főre emelkedett, melyből 402 fő alkalmazott és 755 fő szerződéses szakember.

Az előzetes számok alapján 2023-ban már a TritonLife csoport a legnagyobb magyar magánegészségügyi szolgáltató hazánkban.

Az Év Vállalkozója Díjat 2023. november 23-án, ünnepi keretek között adták át a Szépművészeti Múzeum impozáns környezetében. A VOSZ, azaz a Vállalkozók Országos Szövetsége minden évben megválasztja vármegyénként az év vállalkozóit, a szövetség Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete idén 16. alkalommal szervezett gálát ennek tiszteletére, mely a regionális Prima Díjak átadója is volt.